Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

L’Iran nega que hagi enviat drons a Rússia per al seu ús contra Ucraïna

El portaveu del ministeri iranià d’Exteriors, Naser Kananí, ha assegurat “la imparcialitat” de la República Islàmica de l’Iran en la guerra d’Ucraïna

El portaveu del ministeri iranià d’Exteriors, Naser Kananí, ha rebutjat aquest dimarts que la República Islàmica de l’Iran hagi enviat armament i drons militars per al seu ús en la guerra a Ucraïna i ha informat que Teheran està preparat per a negociar amb Kíiv i eliminar les ambigüitats.

Kananí ha afirmat que “les afirmacions infundades que s’han formulat contra l’Iran es basen en informació falsa i suposicions esbiaixades i són part d’una atmosfera política dirigida pels mitjans de comunicació d’alguns països contra l’Iran”, ha informat la web del ministeri d’Exteriors.

El diplomàtic iranià ha assegurat que aquestes afirmacions “manquen de base legal i són falses” i ha subratllat la disposició de la República Islàmica per al “diàleg i negociacions amb Ucraïna a fi d’eliminar les ambigüitats”.

Kananí ha assegurat “la imparcialitat” de la República Islàmica de l’Iran en la guerra d’Ucraïna i ha afirmat que des que va esclatar el conflicte entre Rússia i Ucraïna el seu país “sempre s’ha oposat a la continuació de la guerra i ha emfatitzat en la necessitat de detenir el conflicte i resoldre les diferències per mitjans pacífics”.

“En aquest sentit, el ministre de Relacions Exteriors del nostre país ha mantingut nombroses reunions i contactes amb els seus homòlegs de Rússia i Ucraïna”, ha agregat Kananí.

Kananí també ha destacat que l’Iran ha adoptat “una posició transparent i inviolable”, i d’acord amb els principis i objectius de la Carta de les Nacions Unides i el dret internacional, el seu país “sempre ha emfatitzat en els principis fonamentals de sobirania, independència i integritat territorial de tots els països, inclosa Ucraïna”.

Segons Kíiv, l’Exèrcit rus ha utilitzat en les últimes setmanes drons kamikazes iranians per a llançar atacs massius contra infraestructura civil, especialment des de l’explosió ocorreguda fa gairebé dues setmanes en el pont de Crimea.

El ministre d’Exteriors d’Ucraïna, Dmytró Kuleba, ha proposat avui al president, Volodímir Zelenski, la ruptura de relacions diplomàtiques amb l’Iran “a causa del subministrament de drons suïcides a l’Exèrcit rus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona