Política

Manifest de suport a Oriol Junqueras

Política

Una quinzena de persones del món acadèmic i cultural han impulsat un manifest de suport a la candidatura d’Oriol Junqueras, que encapçalarà la llista d’Esquerra Republicana a les eleccions europees del 7 de juny. El manifest del grup, que es presentarà demà als jardins de davant del Parlament de Catalunya, porta per títol Nosaltres, Junqueras i lloa el gest de l’historiador de posar-se al capdavant d’un projecte polític com a independent. En destaquen la “valentia” i l’“honestedat” alhora que constaten el distanciament entre la ciutadania i els polítics. També hi ha una al·lusió a la desconfiança que genera l’actualitat de la política catalana.

Els promotors i primers signants del manifest són el periodista Enric Calpena i el membre d’Els Pets Joan Reig. Entre els qui el subscriuen, hi ha representants del món acadèmic –companys de Junqueras a la universitat– i del cultural. La intenció de l’entorn del candidat és que s’hi vagin sumant adhesions d’aquí a la cita del 7 de juny. S’hi destinarà una web.

Està previst que el consell nacional del 21 de febrer ratifiqui Junqueras com a cap de llista. Després, el 27 de febrer, el candidat serà proclamat en un acte a L’Auditori, en què la part central serà una conferència que pronunciarà ell mateix. Aquests dies també és probable que viatgi al País Basc aprofitant que hi ha campanya. I a Irlanda, on assistirà al congrés del Sinn Féin.

Junqueras té previst dedicar la precampanya a fer molts actes territorials per mirar de mobilitzar al màxim sectors molt diversos i per reunir-se amb representants de cooperatives i cambres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.