Política

Puigcercós insta Montilla a admetre que l'Estatut és mort i el president no dóna  la batalla per perduda

El líder republicà emplaça a reconèixer que el TC farà "una sentència que tancarà una via política que ha donat rendiments molt importants", mentre el cap de l'executiu augura que hi haurà renovació de l'alt tribunal i que el text és vigent i no serà retallat

El president José Montilla i el líder d'ERC, Joan Puigcercós, han polemitzat en plena sessió de control, sobre la línia a seguir a partir d'ara pel govern. Segons Puigcercós, amb la sentència s'haurà exhaurit la via autonomista i no hi haurà ningú "a l'altre costat del telèfon". Montilla ha replicat que l'Estatut "segueix vigent" i que no donarà "per perduda la batalla per defensar el text estatutari". Al seu entendre és el que desitgen la majoria de ciutadans.

José Montilla i Joan Puigcercós han traslladat a la sessió de control del Parlament les seves discrepàncies sobre la resolució que el president de la Generalitat ha pactat amb el líder de CiU, Artur Mas, per impulsar accions legislatives al Senat i en altres instàncies parlamentàries respecte al Tribunal Constitucional.

Puigcercós ha advertit a Montilla que "l’activitat del nostre govern es veu interrompuda quan des de Madrid ens posen les coses difícils". El líder d’Esquerra ha assegurat que "ens trobem davant d'una sentència de la qual ja n’hem vist una avançada, i que no és gaire engrescadora" i ha lamentat que són situacions polítiques com aquesta "les que avui tensen aquesta cambra i no permeten fer la feina d’un país normal".

Puigcercós ha fet palès a Montilla que ha estat al capdavant d’un govern que ha aconseguit fites tant importants com la llei d’acollida, la d’educació, la rebaixa de l’impost de successions i d’altres que encara queden per aprovar, i que "tota aquesta feina no pot quedar relegada a un segon terme i passar a la història
com el president de la sentència de l’Estatut". Per això li ha demanat "una resposta clara i contundent" perquè "no podem pensar que posant les cartes damunt de la taula d’aquells que interpreten la Constitució i van en contra dels interessos de Catalunya solucionarem el problema".

Dir la veritat a la ciutadania
El líder d'ERC ha anat més enllà i ha demanat valentia al president de la Generalitat per "dir a la ciutadania la
veritat" i assumir que "hi haurà una sentència que tancarà una via política que ha donat rendiments molt importants".

Montilla li ha replicat que no dóna l'Estatut per mort i ha garantit que no donarà la batalla del TC "per perduda". A més, ha recordat que la majoria de catalans estan a favor de defensar la norma vigent. "Hi haurà renovació, ja ho veuran", ha assegurat Montilla en la sessió de control al govern, a més de reiterar al PP que retirin el recurs contra l'Estatut. Montilla li ha dit: "No dono l'Estatut per mort, està viu i jo el defensaré malgrat que hi ha gent que vol ferir-lo, assassinar-lo i enterrar-lo".

En contrast amb la crida al PP, un cop més, perquè retirin el recurs davant el TC, Montilla no ha fet cap esment al Defensor del Poble, Enrique Múgica, que també ha portat el text estatutari a l'alt tribunal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.