Política

La cimera Montilla-Rajoy ja té data

El president català i el president del PP, cap de l'oposició espanyola, es reuniran dijous de la setmana que ve al Palau de la Generalitat per discutir sobre la renovació del TC

El president de la Generalitat, José Montilla, i el president del PP, Mariano Rajoy, es reuniran dijous de la setmana que ve, 6 de maig, al Palau de la Generalitat per analitzar la situació del Tribunal Constitucional, segons fonts del govern català. La cita està prevista per a les dotze del migdia.

Montilla va demanar personalment i després per carta aquesta reunió al cap de l'oposició espanyola perquè el considera necessari abordar amb el líder del PP la "crisi institucional" que viu el TC, amb quatre magistrats amb el mandat caducat i prorrogat treballant en la sentència de l'Estatut.

La reunió arribarà una setmana després que el Parlament hagi aprovat avui, amb el vot del 87% dels diputats (PSC, CiU, ERC i ICV-EUiA), una resolució que demana renovar el Tribunal Constitucional, modificar la llei del TC i que es declari incompetent per dictar sentència sobre l'Estatut, un ultimàtum que busca pressionar el PSOE i el PP per evitar que aquest TC falli sobre l'Estatut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.