Política

CiU demana a Montilla que es reuneixi amb Zapatero i no amb Rajoy per garantir que el PSOE defensarà l'Estatut

El secretari general adjunt de CDC vaticina que hi haurà una gran manifestació el dia després de la sentència de l'Estatut

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha demanat aquest dijous al president de la Generalitat, José Montilla, que es reuneixi amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per garantir "amb llum i taquígrafs" que el PSOE defensarà la resolució del Parlament en defensa de l'Estatut.

"La reunió important és aquesta, perquè el PP ja sabem què farà. L'important és saber què farà Zapatero i el socialisme espanyol", ha argumentat durant una xerrada a la UB referint-se a la reunió entre Montilla i Mariano Rajoy, "dos dels principals agressors contra l'Estatut". Si Montilla no convenç Zapatero, ha dit, tot serà un 'foc artifici' del PSC només perquè s'apropen eleccions.

En referència al PSC i a Montilla, Puig ha constatat que ara és el moment de les "grans gesticulacions, de les reunions i de treure pit, enviant escrits a tothom per fer veure que són grans defensors d'una cosa en què no han cregut des del principi".

De la reunió entre Montilla i Rajoy, Puig ha dit que sembla que el PSC "fa una mica de teatre per intentar fer veure que el llop és el PP i la caputxeta vermella els socialistes", quan es reuneixen aquest dijous "dos dels principals agressors contra l'Estatut". En aquest sentit, ha recordat que Montilla va ser "qui va obrir la veda contra l'Estatut portant les esmenes a l'advocat de l'Estat". Però a més, ha apuntat que també hi ha els recursos de comunitats socialistes i del Defensor del Pueblo.

Gran manifestació

Puig ha opinat que hi haurà una gran manifestació el dia després de la sentència de l'Estatut, però caldrà després replantejar-se el camí a seguir, perquè una manifestació serà "clarament insuficient" si l'Estatut queda retallat. Si abans hi havia un "camí del mig" entre la subordinació a Espanya i la independència, ara caldrà apostar pel dret a decidir primer en aquesta àmbits on hi ha més acord, com la gestió de les infraestructures o el concert econòmic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.