Política

El regidor del PP a Cardedeu demana perdó al partit i diu que havia entès malament la moció sobiranista

El regidor del PP a l'Ajuntament de Cardedeu (Vallès Oriental), Alfredo Preñanosa, s'ha retractat avui de la moció a favor de l'autodeterminació de Catalunya que va presentar ahir en el ple municipal i ha demanat perdó a la direcció del partit, que de tota manera li obrirà un expedient informatiu.

En la seva reunió amb el secretari general del PP català a Barcelona, Alberto Villagrasa, Preñanosa ha demanat disculpes pel que ha passat i ha assegurat que en realitat ell no està a favor ni de l'autodeterminació ni de la independència de Catalunya, tot i haver presentat la moció juntament amb ERC.

Preñanosa ha manifestat que la seva intenció "no era instar a l'autodeterminació ni a la independència". Segons les fonts consultades del PP, el regidor ha argumentat que havia entès malament la moció i que creia que serviria per fomentar la participació i no per portar a terme un referèndum.

Preñanosa ha al·legat que de fet el text que finalment es va votar en el ple municipal de Cardedeu no coincideix amb el seu propi ideari i ha recordat que en l'últim moment va decidir abandonar el saló de plens i absentar-se de la votació, que va tirar endavant gràcies als vots d'ERC, CiU i la CUP, amb l'abstenció de PSC i ICV-EUiA.

Per aclarir l'embolic, la direcció popular a Catalunya obrirà un expedient informatiu del cas i decidirà en últim terme si expulsa el regidor o si, després de les disculpes i retractació efectuades avui per Preñanosa, opta per perdonar-lo.

La trobada de Preñanosa amb el líder del PPC de Barcelona s'ha produït el mateix dia en què la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha manifestat des de Cambrils que "si el regidor rectifica la seva actuació s'entendrà que tothom té dret a equivocar-se".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.