Política

Els acampats recorren a la Fiscalia perquè presenti un recurs al TC

Consideren que la decisió de la Junta Electoral vulnera el dret de reunió i manifestació

IU també ha presentat un recurs davant el TS contra la prohibició de les concentracions del moviment 15-M

Els concentrats a Barcelona han presentat aquest divendres un escrit al ministeri fiscal perquè promogui davant del Tribunal Constitucional (TC) un recurs d'empara contra la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que prohibeix la celebració de manifestacions durant el dia de reflexió i el dia de les eleccions.

Segons explica l'advocat Alexis Navarro, que ha presentat l'escrit, el document argumenta que un eventual desallotjament vulneraria el dret de reunió i de manifestació, i reclama que se suspengui provisional i immediatament la resolució de la JEC.

“És objecte del recurs que es demana, el de preservar els drets i les llibertats del conjunt de la ciutadania expressats a través de l'acampada i assemblees de manera espontània, lliure i pacífica que s'ha constituït a la plaça Catalunya de Barcelona i a diferents ciutats”, al·lega el recurs.

També considera que l'execució de la resolució de la Junta comportaria “un acte violent i contrari a la llei” i que és “absurd per obligar les autoritats a actes que violenten el normal exercici de drets de reunió i manifestació”.

Navarro ha assenyalat que espera que la Fiscalia es pronunciï al llarg d'aquest divendres sobre si observa indicis que s'estan vulnerant aquests drets.

EL recurs d'IU

La sala del contenciós administratiu del Tribunal Suprem, presidida pel magistrat José Manuel Sieira, serà l'encarregada de decidir si admet a tràmit i estudia el recurs presentat aquest divendres per Izquierda Unida (IU), en el qual es sol·licita que puguin celebrar-se les concentracions del moviment del 15-M durant la jornada de reflexió i diumenge.

La formació ha impugnat la decisió adoptada per la JEC, que per un vot de diferència va declarar que no es poden celebrar aquestes protestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.