Política

Presència conversa amb sis experts sobre Europa

Jordi Pujol, Lluís Foix, Ferran Tarradellas, Martí Anglada, Roger Albinyana i Sergi Palavecino, a la trobada

L'expre­si­dent de la Gene­ra­li­tat Jordi Pujol; el direc­tor de la Repre­sen­tació de la Comissió Euro­pea a Bar­ce­lona, Fer­ran Tar­ra­de­llas; el secre­tari d'Afers Exte­ri­ors i de la UE de la Gene­ra­li­tat de Cata­lu­nya, Roger Albi­nyana; els peri­o­dis­tes Lluís Foix i Martí Anglada, i el direc­tor finan­cer adjunt del Banc Saba­dell, Sergi Pala­ve­cino, mode­rats pel vice­di­rec­tor d'El Punt Avui, Car­les Ribera, van estar d'acord –en una con­versa que repro­du­eix aquest diu­menge la revista Presència– a des­ta­car l'èxit del pro­jecte d'inte­gració euro­pea com a fac­tor de pau i de pros­pe­ri­tat al con­ti­nent i el seguei­xen con­si­de­rant vàlid per afron­tar els rep­tes del segle XXI.

La con­versa, cele­brada a l'hotel Espa­nya de Bar­ce­lona, i patro­ci­nada pel Banc Saba­dell, forma part del cicle d'El Punt Avui que, cada mes, reu­neix un seguit d'experts al vol­tant d'una taula per deba­tre temes d'actu­a­li­tat.

“El pro­jecte euro­peu ha por­tat pau i esta­bi­li­tat a un con­ti­nent mar­cat per devas­ta­do­res guer­res inter­nes, ha creat el marc per al progrés econòmic i el benes­tar social i ha con­sa­grat la defensa de la democràcia i el res­pecte dels drets humans”, va asse­gu­rar Pujol durant el debat, men­tre que Lluís Foix creu que Europa ha demos­trat que, “per mol­tes difi­cul­tats que hi hagi, les qüesti­ons més com­ple­xes es poden superar dis­cu­tint hores i hores al vol­tat d'una taula.”

Per Martí Anglada, és impor­tant des­ta­car el fet que els euro­peus van deci­dir com­par­tir allò pel qual es bara­lla­ven i això ha estat la clau del progrés i el benes­tar. Fer­ran Tar­ra­de­llas res­salta que “amb només el 7% de la població, la UE repre­senta el 25% del pro­ducte naci­o­nal brut mun­dial. No és estrany així que la UE sigui una referència al món”, men­tre que Roger Albi­nyana veu “molt difícil com­ple­tar la unió econòmica sense una unió bancària i fis­cal plena”. Sergi Pala­ve­cino, per la seva banda, creu que “cal­dria sim­pli­fi­car el sis­tema i acon­se­guir que s'enten­gui millor l'actual pro­jecte euro­peu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.