Successos

Societat

Els bombers voluntaris regalen dos cotxes del parc

Malestar entre els ajuntaments de la Ribagorça arran d’una decisió unilateral presa pel col·lectiu de bombers voluntaris, que han donat a una ONG dos vehicles que servien per cobrir emergències

Més controvèrsia al voltant del parc de bombers del Pont de Suert. La decisió presa pel col·lectiu de bombers voluntaris de cedir dos vehicles que eren titularitat del parc a una ONG d’ajuda als refugiats ha causat malestar entre els consistoris de la zona que, al seu dia, van contribuir a finançar l’adquisició dels dos vehicles.

És l’ONG Lleida pels Refugiats qui s’ha beneficiat de la donació d’un vehicle tot terreny i d’una furgoneta equipada per cobrir emergències. La compra d’aquests vehicles es va fer amb ajuts de tres ajuntaments de l’Alta Ribagorça: la Vall de Boí, el Pont de Suert i Vilaller, i ajuntaments de la Ribagorça aragonesa com Montanui, Sopeira, Bonansa o Areny. L’objectiu de l’ajut era tenir recursos per millorar la qualitat del servei d’emergències a la zona. Ara els responsables polítics se senten molestos per la cessió d’aquests vehicles al mateix temps que la comarca veu com els bombers funcionaris són menys eficients per la falta, precisament, d’aquests vehicles. A la furgoneta s’hi havia d’instal·lar un equip nou i modern d’excarceració en cas d’accidents que ara, de moment, no té lloc.

La decisió de cedir aquests dos vehicles la van prendre els bombers voluntaris en assemblea, ha confirmat l’excap de bombers voluntaris José Miguel Ruach.

Josep Lluís Farrero, president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, ha recordat que els vehicles es van comprar per prestar un servei a la comarca. Farrero ha catalogat l’actitud dels bombers voluntaris d’“irresponsable’’. L’alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada, s’ha mostrat molt molest amb l’actitud dels voluntaris i diu que han actuat de manera unilateral.

LA XIFRA

7
ajuntaments van contribuir a finançar l’adquisició dels dos vehicles del parc de bombers.

Un conflicte que s’arrossega de fa mesos

Els problemes amb el parc van arrencar al mes de juny, quan els bombers voluntaris van denunciar falta d’efectius per prestar el servei amb garanties i van amenaçar d’entregar les claus del parc. La solució definitiva va arribar al mes de setembre amb la incorporació de funcionaris al parc, convertint-lo en un parc mixt. Aquesta decisió no va agradar als voluntaris, que es van sentir exclosos del projecte. Finalment, sis mesos després d’esclatar el problema, van prendre la decisió de presentar la baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia