Successos

Detinguts a Granada els presumptes autors dels crims de Font de la Pòlvora

Els Mossos d’Esquadra, en coordinació amb la Guàrdia Civil, han detingut a Granada dos presumptes autors de les dues morts al barri de Font de la Pólvora de Girona durant la revetlla de Sant Joan, segons ha informat la policia catalana. Els arrestats són un home i una dona, segons ha pogut saber l’ACN, i la detenció s’ha fet a la població de Pinos Puente. A més, s’ha fet un registre a Alcalá la Real, a Jaén. La investigació ha estat coordinada per la Comissaria d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos i la Policia Judicial de la Guàrdia Civil. El cas està sota secret de les actuacions.

La setmana passada es van entregar els dos cunyats d’un dels presumptes autors dels trets relacionats amb els mateixos fets. Els dos homes van quedar detinguts i van acabar ingressant a presó provisional comunicada i sense fiança.

El resultat de l'atac de la nit de Sant Joan van ser un home i una dona morts i dues persones ferides de gravetat. Els responsables de l'atac van fugir. Els fets van desencadenar en una espiral de violència entre les famílies de les víctimes i del presumpte agressor. 

Es van produir incidents greus tant al barri de Font de la Pólvora com al del costat, Vila Roja, així com en altres llocs de la demarcació Girona, especialment al barri de Sant Joan de Figueres. Entre d'altres es van produir actes vandàlics i es van cremar béns materials i immobles propietat del presumpte agressor. 

 Els fets van tenir lloc cap a les 22.35 hores del 23 de juny, la nit de la revetlla de Sant Joan. La investigació apunta que hi va haver una baralla al barri de Font de la Pólvora de Girona entre dues dones i que, arran d'això, un dels sospitosos, armat amb un kalàixnikov, va obrir foc. Un altre implicat també hauria disparat amb una arma curta. Quatre persones van resultar ferides de gravetat. 

 Segons van informar els Mossos d'Esquadra la nit dels fets, van traslladar les víctimes a l'hospital Trueta de Girona. Dos dels ferits no van poder superar les lesions causades pel tiroteig i van morir. Eren una dona de 44 anys i un home de 48. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra a Girona es va fer càrrec del cas. Els suposats autors materials del tiroteig, així com familiars que haurien actuat com a còmplices, van fugir després dels fets.

Arran dels actes vandàlics originats com a revenja i de la fugida dels autors, els Mossos d'Esquadra han mantingut un dispositiu d'ordre públic al barri per evitar aldarulls. En paral·lel, els investigadors han seguit el rastre dels sospitosos. Dimarts passat, dos cunyats de 23 i 26 anys de l'autor es van entregar a la comissaria dels Mossos de Figueres, després de negociar-ho amb els investigadors. Dijous van passar a disposició del jutjat d'instrucció 3 de Girona i la magistrada va acordar presó provisional comunicada i sense fiança com a còmplices de dos assassinats consumats i dos en grau de temptativa, tinença il·lícita d'armes i amenaces.

El presumptes autors dels trets, però, continuaven evadits. Els investigadors han seguit el rastre de l'home que hauria disparat amb el fusell fins a Granada, on aquest dimarts l'han detingut. Segons han informat els Mossos, en coordinació amb la Guàrdia Civil han arrestat l'home que va obrir foc amb l'AK-47 i la seva parella, també implicada en el doble crim, a la localitat de Pinos Puente.

La investigació continua sota secret de sumari i, segons fonts del cas, encara queden pendents almenys dues detencions més. Està previst que la parella arrestada passi a disposició judicial dijous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia