Successos

tribunals

corrupció policial

Jutgen un policia que es va quedar droga comissada

El fiscal demana quatre anys i un mes de presó per a un agent de la Policía Nacional destinat a Portbou que va agafar més d'un quilo de marihuana d'una maleta que havien comissat

El fiscal acusa de malversació de fons públics i tràfic de drogues un agent de la comissaria de la Policía Nacional de Portbou, José Luis Hernández Checa, que el 20 de desembre del 2014 es va endur a casa, amb la finalitat de vendre, un paquet de més d'un quilo de haixix que era dins d'una maleta plena de droga que estava dipositada a la comissaria després que la trobessin en un control al tren.

Segons el fiscal, l'agent va agafar una clau que obria l'estança on guarden els objectes robats a la comissaria i, amb ànim de lucre, va obrir el compartiment dels objectes comissats i va anar cap al seu objectiu: una maleta que contenia cinc paquets de marihuana, amb un pes total de 5.800 grams, que, dies abans, la policia havia comissat en un tren regional durant un control en què havia participat el mateix Hernández Checa. L'amo de la maleta no va ser mai localitzat. Hernández Checa, segons el fiscal, va agafar un dels paquets, que pesava 1.012 grams, amb la intenció de vendre la droga, valorada en 1.336 euros, i se la va endur a casa. Segons el fiscal, l'acusat va aprofitar l'hora del canvi de torn del migdia, entre les dues i les tres, per assegurar-se que cap company ni superior no el descobrissin.

Però la desaparició de la clau del dipòsit d'objectes i el robatori d'una part de la droga es van descobrir l'endemà mateix. Hernández Checa va ser arrestat pels seus companys de la Policía Nacional. Tot i que inicialment va intentar negar els fets, va acabar confessant i quan li van exigir que tornés la droga, va anar a casa seva i va tornar-ne amb el paquet encara íntegre i les claus i ho va entregar tot al seu superior jeràrquic. L'agent va admetre que s'havia endut la droga perquè tenia la intenció de vendre-la. La Policía el va posar a disposició del jutjat número 4 de Figueres, que va decretar presó eludible amb una fiança de 5.000 euros. Hernández Checa va entrar a la presó però en va sortir la vigília de Nadal un cop pagada la fiança.

El fiscal fa dues propostes de condemna per al policia: condemnar-lo per separat a una pena d'un any de presó pel delicte de malversació i a tres anys i sis mesos pel delicte de tràfic de drogues, o condemnar-lo de forma conjunta pels dos delictes a quatre anys, un mes i quinze dies. El fiscal proposa que, un cop dictada sentència, es comuniqui a la direcció general de la Policía perquè pugui desencallar l'expedient administratiu que va obrir a l'agent i que va quedar paralitzat mentre dura el procés penal. Com a expedientat, el policia està suspès provisionalment de funcions però continua cobrant les retribucions bàsiques.

LA XIFRA

1.012
grams
de pes net tenia el paquet de marihuana que el policia es va endur a casa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia