Successos

Judicial

Vies d'incomunicació judicial

El jutjat no trobava els pares del nen mort i va dictar una ordre de crida i cerca tot i que el seu advocat els havia fet saber per fax el 10 d'octubre la nova adreça que tenen a Barcelona

Cada setmana anaven a Juià a veure els fills grans

Quan el 5 de gener es va trobar un nen mort de molts dies a casa seva de Girona i els pares vetllant-lo i resant esperant que ressuscités, semblava que el cas no podia ser més surrealista. Però ha anat a més. Han passat deu mesos i el nen, Caleb Hopkins, de 7 anys, encara no ha estat enterrat i continua al dipòsit de cadàvers. Primer va ser el jutjat, que no el deixava enterrar per assegurar que el cos no amagava cap indici per incriminar els pares en la seva mort. Quan el jutjat, que sempre ha imputat als pares un delicte d'homicidi imprudent, va autoritzar la inhumació, els pares no tenien diners per pagar el funeral. I després que l'Institut de Medicina Legal instés el jutjat a alliberar-lo del cos del nen, el jutjat va ordenar enterrar de beneficència el cos. Decidit això, ho va voler comunicar als pares, Bruce i Shrell Hopkins. Els va adreçar una citació al darrer domicili que en constava perquè compareguessin al jutjat i poder-los comunicar l'ordre d'inhumació. No els va trobar i el jutjat va reaccionar emetent una ordre de crida i cerca contra ells, i, a més a més, la jutgessa va decidir imposar-los una mesura cautelar: presentar-se cada dilluns al jutjat per garantir que no els torna a perdre.

Una mesura contra la qual presentarà recurs l'advocat dels Hopkins, Christian Salvador, que no entén com pot ser que el jutjat no sabés que els Hopkins ja no residien a Riba-roja de Túria sinó a Barcelona, quan ell els havia enviat un fax en què els comunicava la nova adreça dels Hopkins el dia 10 d'octubre. Des d'aquest dia, els Hopkins, que abans de la seva detenció gaudien d'un bon nivell de vida, viuen emparats pels serveis caritatius de la Creu Roja. L'advocat i els Hopkins no se'n saben avenir, que els consideressin fugitius, quan, a més a més, des que viuen a Barcelona, els pares visiten cada cap de setmana al centre La Garriga de Juià els seus dos fills grans, que hi estan en règim de tutelats, des que la Dgaia va retirar la custòdia als pares quan van trobar el petit mort. “Els pares no entenen res”, remarca Salvador, que considera que el jutjat podia haver contactar amb ell per fer arribar l'ordre d'enterrament de Caleb als seus pares, abans d'arribar a dictar una ordre d'arrest. Salvador va comparèixer ahir personalment al jutjat per restablir els ponts de comunicació i ha aconseguit que es deixi sense efecte l'ordre de detenció dels Hopkins, que, a canvi, s'han compromès a presentar-se personalment al jutjat de Girona a recollir l'autorització per enterrar el seu fill per la via de la beneficència. Així també se'ls podrà comunicar en persona que a partir d'ara s'hauran de presentar al jutjat que tinguin més a prop cada dilluns i podran conèixer l'escrit del fiscal que proposa dur-los a judici per homicidi per imprudència greu. Per no haver dut al metge el seu fill, que patia asma des que tenia un any, i haver-se limitat a tractar-lo amb homeopatia i medicina tradicional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia