Successos

Veïns d'Olot reben una carta en què es denigra la Policia Municipal

Se sospita que l'autor ha de ser un agent del mateix cos, ja que la missiva du el segell oficial de la policia

L'alcalde i el cap del cos no en volen ni parlar

Diversos veïns d'Olot han rebut per correu la còpia d'una carta, adreçada a l'alcalde, Josep Maria Corominas, sense signatura però amb el segell de la Policia Municipal, en la qual es denigra, amb desconsideracions personals, els comandaments policials, i es denuncia que per culpa de la descoordinació interna i els favoritismes el servei al carrer queda tocat; i s'hi acaba afirmant que les oposicions a caporal, internes, que s'estan celebrant actualment, estan trucades.

“Estimat alcalde Corominas, la Policia Municipal és un polvorí a punt d'esclatar; un dia o altre ho farà.” Així comença la missiva que no se sap exactament quin abast té però sí, que s'ha repartit pel centre de la ciutat.

La carta continua criticant la tasca del cap del cos, el sotsinspector Ignasi López Clevillé i apunta que no es mereix el sou que li paga el poble perquè pensa més en “les seves obligacions pastorals” (López és diaca permanent i responsable de la parròquia d'Amer) i assenyala que l'únic mèrit que se li ha de reconèixer és haver multat el cotxe de la Guàrdia Civil el dia que buscaven documentació per un afer judicial a les dependències municipals.

La carta qüestiona el paper d'altres comandaments i entra en el terreny de l'insult personal, fins i tot pel físic, per exposar una suposada descoordinació dels agents amb rang que, diu, es queden tots dins de la comoditat dels despatxos, deixant desatesos els carrers amb només un cotxe patrulla i un motorista. En la carta es denuncia amiguisme i es vaticina que les dues places de caporal que s'han convocat de promoció interna ja estan adjudicades a priori i identifica les dues persones que, segons l'autor, aprovaran les oposicions que ara s'han començat a fer.

L'alcalde i el cap de la policia, consultats per aquest diari, han declinat parlar de la missiva que denigra la policia local i no han volgut especificar si s'ha obert cap investigació interna per identificar l'autor de la carta, que, segons tots els indicis, i atès el coneixement intern del cos, ha de ser un agent de la plantilla. També ho denota que tingués accés al segell de la policia; el seu ús en un document d'aquestes característiques voreja la línia de la infracció disciplinària. Com també els insults al comandament continguts en el text poden considerar-se una falta sancionable amb suspensió des de 16 dies fins a un any.

LA DATA

14.02.17
Van començar
a arribar per correu cartes a veïns del centre d'Olot en què es denigra la policia.

LA XIFRA

2
dues places
de caporal de promoció interna ha convocat la policia local.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia