Successos

Onada d'assalts a negocis a cops de tapa d'embornal

Els Mossos van arrestar a Olot, després d'una dura persecució, 3 homes que fugien en un cotxe robat

Els detinguts són sospitosos d'una desena de robatoris a la Garrotxa, dos a Montfullà i un a Vilafant

La nit de divendres els Mossos d'Esquadra havien blindat amb nombrosos controls les entrades de la ciutat d'Olot per intentar atrapar uns lladres que, des de principi de setmana, havien fet estralls en una desena de comerços i negocis de la capital de la Garrotxa, amb el sistema de rebentar vidrieres i aparadors a cops de tapa d'embornal. I, finalment, van acabar caient a la xarxa. Abans-d'ahir a quarts de 12 de la nit els Mossos van detectar un vehicle sospitós, després de rebre l'avís que s'havia perpetrat un assalt amb el mètode de la tapa d'embornal a la botiga Quads Trivimon de Vilafant.

Aquest automòbil havia estat robat la nit de dijous en una empresa de Vilamalla i, en aquell moment, entrava a Olot per l'N-260 a tota velocitat. Diverses patrulles es van posar a perseguir el vehicle, ocupat per tres homes. Circulava de manera temerària, saltant-se diversos semàfors i va enfilar l'avinguda Francesc Macià en direcció a l'hospital comarcal de la Garrotxa. Abans d'arribar-hi, el conductor va entravessar el cotxe enmig de la carretera i els seus ocupants van baixar, van fugir corrents i es van ficar dins de la riera de Ridaura.

Els Mossos van continuar la persecució a peu i van aconseguir arrestar, enmig d'unes bardisses, tres homes que anaven força esgarrinxats per culpa dels esbarzers. Els detinguts van ser traslladats a comissaria mentre els agents recopilen proves de tots els robatoris que se'ls atribueixen. El més recent és el de l'empresa Trivimon de Vilafant, on les càmeres de seguretat van captar un intrús amb una llanterna a l'interior i un testimoni el va veure sortir i pujar a un cotxe, on l'esperaven els còmplices. Tot i que en aquesta botiga el vidre que dóna al carrer és bastant gruixut, els lladres el van acabar trencant i el marc de la porta va cedir. Arran dels danys, ahir els responsables de l'establiment van posar una fusta provisional per tapar-ne el forat, a l'espera que en facin la reparació.

L'automòbil amb què van anar a Vilafant, un Opel Astra, havia estat robat la nit abans d'un taller multimarca de Vilamalla. Als arrestats, a més, se'ls considera autors dels assalts, també a cops de tapa d'embornal, que van tenir lloc la nit del dijous al restaurant Montfullà de Bescanó i a l'empresa Ropesa. Al restaurant, van fracturar el vidre d'una de les portes principals, que dóna al menjador més gran del local. I, de l'interior, se'n van emportar la caixa enregistradora, que contenia uns 200 euros. Just aquella mateixa nit van accedir a Ropesa, situada al costat mateix del restaurant. De Ropesa no se'n van endur res perquè es van veure obligats a fugir, ja que els Mossos, alertats per l'alarma, els van perseguir.

El dijous els agents els van seguir la pista fins al polígon Mas Aliu d'Aiguaviva, on van poder veure un home, amb roba fosca, que saltava entre les empreses i es va escapar entrant en una zona boscosa. En un camí d'accés al polígon, però, els Mossos van trobar abandonat un Audi A4 de color gris, que segons tots els indicis era el que van fer servir pels assalts a Bescanó, ja que a dins hi havia la caixa enregistradora que havien sostret al restaurant. El cotxe havia estat robat la nit del dimecres del taller Rodi de les Preses, quan tenia les claus posades (a dins del vehicle, també hi van localitzar les claus d'un Land Rover).

Els Mossos, a més, atribueixen als arrestats el reguitzell de robatoris que des de principi d'aquesta setmana s'han perpetrat a tallers i negocis d'Olot. En van resultar afectats el concessionari de vehicles Fiat de la Ronda Fluvià, el Taller Canigó, l'empresa Dinàmics i el taller Jaisa, de la carretera de Sant Joan de les Abadesses, Pneumàtics Sarola, i la pizzeria Rústica La Vendetta, entre d'altres. Els Mossos investiguen quina relació tenien amb Olot els detinguts, de qui no consta un domicili conegut. La capital garrotxina sembla l'epicentre de les seves accions, i és on tornaven cada cop, encara que els fets delictius els haguessin protagonitzat en altres comarques. Es creu, així mateix, que són els responsables del robatori d'un cotxe en una empresa de Cornellà del Terri que es pressuposa que també haurien usat per cometre diversos dels assalts als comerços.

LA DATA

10.03.17
Els efectius dels Mossos van muntar controls a Olot i van interceptar els acusats, que van acabar detinguts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia