Successos

La festa Alícia't proposa 150 tallers per millorar la salut

L'esdeveniment, organitzat per la Fundació Catalunya-la Pedrera, té l'objectiu de fomentar els bons hàbits alimentaris

L'edició del 2016 va reunir prop de 5.000 visitants a Món Sant Benet

La festa gastronòmica Alícia't arriba aquest cap de setmana a la cinquena edició a Món Sant Benet, i ho fa amb una proposta de 150 activitats i tallers que tenen com a objectiu millorar la salut a través de l'alimentació. L'edició passada va reunir prop de 5.000 visitants d'arreu de Catalunya, consolidant-se com un referent en la promoció dels hàbits alimentaris saludables.

Algunes de les propostes que s'hi podran trobar, presentades ahir, són aprendre a fer sushi, la inclusió de les algues en les elaboracions, consells sobre el consum de sucre, els beneficis dels fruits secs i els llegums, la cuina sana al microones o, pels aficionats a la gastronomia més avançats –també coneguts com a foodies–, les darreres tendències creatives de la cuina moderna. A més, com a novetat, pares i fills podran participar en un mateix taller de consells culinaris.

L'esdeveniment té l'objectiu de difondre la pràctica d'una cuina “saludable, fàcil i divertida”, i està organitzat per segon any consecutiu per la Fundació Catalunya-la Pedrera i la Diputació de Barcelona. Dins la programació, s'han preparat més de 90 tallers en què es preveu que hi participin unes 3.000 persones. La majoria estan pensats per al públic adult, però també n'hi ha per als més petits, que volen fomentar els bons hàbits alimentaris a través del joc. Un altre dels espais del recinte és l'Aula dels sabors Barcelona és molt més, en què es faran tastos guiats dels productes alimentaris més singulars de les comarques de Barcelona, amb el producte vinícola com un dels protagonistes.

La festa, però, tindrà l'inconvenient que el camí d'accés a Sant Benet està tallat a causa d'uns despreniments, de manera que cal accedir-hi per Navarcles.

LA XIFRA

3.000
persones són les que s'espera
que participin en els 90 tallers, els quals requereixen de prèvia inscripció.

També es faran activitats a l'aire lliure

Alícia't ofereix activitats en els espais exteriors de Món Sant Benet, amb accés lliure i gratuït. A l'escenari del Prat hi haurà deu demostracions de cuina en directe a càrrec de col·lectius de Barcelona, cuiners de la Fundació Alícia i convidats. A la plaça de Sant Benet s'habilitarà un espai expositiu amb un mercat de productes agroalimentaris procedents de les dotze comarques de la província, que tindrà també la presència de la Xarxa de Productes de la Terra i diverses experiències turístiques de temàtica gastronòmica, com també diversos espectacles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia