Successos

Tribunals

El jutjat ‘perd' el principal sospitós de l'assassinat de l'empresari Jordi Comas

Mohamed Yassine ha desaparegut del psiquiàtric on l'havien ingressat per valorar la seva imputabilitat i no ha complert l'ordre de presentar-se al jutjat

Mohamed Yassine, Chelagmi, l'home que els Mossos i la fiscalia consideren l'autor material de l'assassinat de Jordi Comas, ha desaparegut. Yassine va ser posat en llibertat per ordre de l'Audiència de Girona a finals de juny de l'any passat en considerar que les proves que l'incriminaven no eren prou sòlides per mantenir-lo a la presó i se li va imposar l'obligació de presentar-se al jutjat personalment un cop al mes. Però tan bon punt va sortir de la presó, Mohamed Yassine, que presentava clares mostres de desequilibri mental, va ser reclòs en un centre psiquiàtric de Barcelona, on l'havien de sotmetre a una prova pericial psiquiàtrica forense per determinar si era imputable o no penalment. Però la pericial psiquiàtrica no es va poder practicar perquè quan els perits van anar al centre Yassine havia estat donat d'alta i desconeixien el seu parador. El lletrat que defensa Yassine, Daniel Coll, es va assabentar de la desaparició del sospitós precisament quan va trucar al jutjat per preguntar si havia arribat la pericial que havia de determinar la seva imputabilitat. Així va saber que la pericial no s'havia pogut fer perquè els perits no l'havien trobat al centre i ara ningú sap on para. Mohamed Yassine tampoc s'ha presentat cap vegada al jutjat tot i que tenia ordre de fer-ho un cop al mes. No tenia cap altra mesura que limités la seva llibertat. No se li havia retirat la documentació i tampoc tenia cap prohibició de sortida del país, de manera que no se li haurà barrat el pas en cas de detectar-lo viatjant al Marroc, el seu país d'origen, o a qualsevol altre lloc. De moment, el jutjat de Sant Feliu de Guíxols que instrueix la causa de l'assassinat encara no ha dictat ordre de recerca.

Es dona la circumstància que Mohamed Yassine, que malvivia en una casa ocupada de Palafrugell, tenia tramitada una ordre d'expulsió del país, arran dels nombrosos problemes d'ordre públic que generava. Però, quan la Policía Nacional va voler executar la seva expulsió, el jutjat de Sant Feliu la va aturar, perquè el tenia encartat en la causa de l'assassinat de Jordi Comas, el president de la patronal gironina que va morir de resultes d'un robatori violent a casa seva el 18 de novembre del 2013. Ara queden empresonats en relació amb el crim: Soso Mohamed, Moussa Alloui, Valentino Gjeloshi i Ahmet Kurti.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia