Successos

Mobilitat

La Jonquera es prepara per a les complicacions de trànsit de l’estiu a l’AP-7

Reforcen el personal, els vehicles de senyalització i manteniment, i les mesures per millorar la fluïdesa viària a la zona de la frontera

Activen un dispositiu de mesures especials per donar resposta als increments de trànsit previstos per a aquest estiu a la Jonquera. Amb aquestes mesures, acordades entre Autopistas –companyia del grup Abertis–, l’Ajuntament de la Jonquera i el govern català i espanyol, es preveu reforçar el personal i els vehicles de senyalització i manteniment, i millorar la fluïdesa viària a la zona de la frontera. Pel que fa a aquest últim punt, destaca que es tancarà de forma puntual la sortida 1 de l’AP-7 i els vehicles es desviaran cap a la sortida 2 en els moments en què l’estat del trànsit ho recomani. Aquesta mesura, que s’ha posat en marxa durant els últims anys, es portarà a terme fins que la fluïdesa del trànsit permeti reobrir la sortida 1. També està previst instal·lar els elements d’abalisament i senyalització necessaris per establir un carril exclusiu a l’antic aparcament de camions, a prop de la sortida 1, en cas que fos necessari. D’aquesta manera, es facilitarà l’entrada fins al centre del nucli urbà, i s’evitarà així el pas per la travessia de l’N-II a la sortida del peatge. Cal destacar també que des de l’estiu passat està habilitat un accés directe per a tots els clients que vulguin accedir a l’autopista des de la zona comercial del Pertús.

Aquestes mesures pretenen donar cobertura als més de vint milions de desplaçaments que Autopistas preveu que hi hagi aquest estiu en el recorregut de l’AP-7 (Salou-la Jonquera), i que suposen un increment del trànsit d’un 4% respecte al 2016.

Es busquen solucions

La concessionària de l’autopista assegura que treballa conjuntament amb l’Ajuntament de la Jonquera en l’estudi de noves solucions de mobilitat i noves possibilitats per millorar la circulació a la zona sud del municipi, al voltant del nou centre comercial i a les àrees de servei destinades al transport professional de mercaderies.

LES XIFRES

20
milions
de desplaçaments es preveu que hi hagi aquest estiu en el recorregut de l’AP-7 entre Salou i la Jonquera.
4
per cent
més de trànsit que l’any passat es preveu que hi haurà a l’autopista aquest any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.