Successos

Un alcaldable de Salou el 2007, entre els detinguts de la trama de blanqueig de diners

En l'operació s'han arrestat sis membres de la xarxa i s'han efectuat 17 escorcolls a les demarcacions de Tarragona i Barcelona

Associació il·lícita, blanqueig de diners i falsificació documental. Aquests són els delictes que s'atribueixen als sis suposats integrants d'un entramat empresarial que, segons la policia, actuaven com a criminals de «coll blanc», ja que s'encarregaven de blanquejar els diners procedents de les activitats delictes d'una banda d'origen russogeorgià que estava assentada al litoral català. Cal recordar que els 79 membres d'aquesta darrera xarxa van ser arrestats a sis estats europeus el març passat en el marc de l'operació Java-Hayastan, de la qual ara s'ha realitzat la segona fase. Com en la primera, també ha estat executada de manera conjunta entre els Mossos d'Esquadra i la Policía Nacional. Entre les persones que dimarts van ser detingudes pels efectius d'aquests dos cossos hi ha Juan Oyonate, de 41 anys, que va ser un dels candidats a alcalde de Salou a les eleccions municipals del 2007 amb les sigles d'Agrupació Democràtica Municipal de Catalunya (ADMC), tot i que no va aconseguir representació. Actualment, encapçala una altra formació política independent (Partit Avança Salou), que també preveia presentar-se als comicis de l'any vinent, i on s'havien integrat altres grups independents existents a la localitat costanera.

Algunes fonts també van vincular Oyonate amb una de les publicacions gratuïtes que s'editen a Salou, L'Esclafit, ja que l'empresa editora, Artis Costa Dorada SL, comparteix seu social amb la gestoria Gestram que hi ha situada a l'autovia Reus-Salou, de la qual l'acusat és propietari i que els agents van escorcollar. Membres de la mateixa revista, però, van negar aquesta relació i tan sols van reconèixer que la publicació és clienta de l'assessoria que, entre altres, porta els comptes d'una empresa que té apartaments en multipropietat. Per ara, durant l'operació, que continua oberta, s'han fet 17 escorcolls a domicilis, empreses i locals de Cambrils, Vilafortuny, Reus, Salou, Cunit i Barcelona, on s'ha comissat documentació, 42.000 euros en efectiu, 14 vehicles de gamma alta i equips informàtics.

L'ACUSAT

Juan Oyonate
President del PARTIT AVANÇA SALOU (PAS)
Va ser cap de llista als comicis del 2007 per ADMC i és amo d'una gestoria


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia