Successos

estats units

La policia identifica a una “persona d’interès” pel tiroteig al metro de Nova York

Les autoritats encara no han confirmat si és l’autor dels fets

L’incident no s’està investigant com un atac terrorista

La policia de Nova York ha identificat Frank James, un home de 62 anys, com a “persona d’interès” pel tiroteig de dimarts al metro, el qual, però no està sent investigat com un atac terrorista. Les autoritats estan buscant “amb tots els recursos” disponibles, tot i que encara no s’ha establert si és l’autor de l’incident armat registrat a primera hora del matí en una concorreguda estació de metro de Brooklyn que va deixar vint-i-nou persones ferides, deu d’elles de bala, segons l’últim balanç de xifres oficial.

Els investigadors policials van trobar la clau d’una furgoneta entre els objectes que, consideren, que pertanyen a l’atacant localitzats al lloc del tiroteig, segons va explicar en una roda de premsa dimarts a la nit el cap de la unitat de detectius de la policia de Nova York, James Essig. El detectiu en cap va explicar que la clau pertany a una camioneta de la companyia U-Haul llogada a Filadèlfia i que va ser localitzada en un carrer principal de Brooklyn.

El detectiu en cap va detallar a més que l’autor de l’atac va llançar dues bombes de fum en el segon vagó del tren de la línia N quan era entre les parades dels carrers 59 i 93, al sud-oest de Brooklyn, i que després va disparar almenys 33 cops amb una arma Glock de 9 mm, que va ferir deu persones. Es van recuperar en el lloc del tiroteig una arma Glock 17 de 9 mm amb tres carregadors, dues bombes de fum sense detonar i gasolina, entre altres objectes.

James ha estat identificat com la persona que va llogar la furgoneta, i la policia està intentat de “localitzar-lo per determinar la seva connexió amb el tiroteig del metro, si és que n’hi ha alguna”, va dir el cap policial. “Les dues escenes del crim, el metro i la furgoneta, continuen molt actives i encara s’estan processant”, va destacar Essig.

La policia ha demanat la col·laboració ciutadana per trobar a Frank James, i s’ha ofert un total de 50.000 dòlars de recompensa per a qualsevol informació que pugui dur a la seva localització.

El tiroteig va despertar dimarts els temors a un nou atac terrorista. Faltaven pocs minuts per a dos quarts de vuit del matí quan el pànic i la por es van apoderar de la població novaiorquesa després que un home llancés una bomba de fum dins d’un vagó del metro de la ciutat i disparés indiscriminadament als usuaris. A les imatges, que es van difondre ràpidament per les xarxes socials, es veia persones cobertes de sang sent ateses en una andana de l’estació del carrer 36 de Brooklyn, al barri de Sunset Park, una àrea on la majoria dels residents són mexicans.

El sospitós, a qui la policia encara busca, anava amb una màscara de gas i una armilla de construcció de color taronja, el mateix vestuari que acostumen a fer servir els empleats del transport públic de Nova York. Va esperar que el vagó s’omplís de fum per impedir la visibilitat dels passatgers i aprofitar per treure una arma d’una bossa i disparar.

El Departament de Policia de Nova York va dir que no estan investigant aquests fets com un acte terrorista, tot i que molts en un principi van sospitar de la possibilitat d’un altre 11-S a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia