Successos

estats units

El sospitós del tiroteig al metro de Nova York deia estar “ple d’odi”

L’home té un canal a YouTube amb vídeos on mostra contingut d’odi racial i violència

El sospitós de cometre en solitari el tiroteig d’aquest dimarts en el metro de Nova York, que encara és fugit, havia gravat nombrosos vídeos en un canal de YouTube, en un dels quals declarava estar “ple d’odi, ple de ràbia i ple d’amargor”, segons una investigació al seu compte efectuat pel diari The Nova York Post.

La policia, que ahir a la nit va considerar a Frank James, de 63 anys, com a “persona d’interès” en relació amb el tiroteig que va deixar deu ferits de bala i diversos intoxicats, ha passat a qualificar-lo formalment com a sospitós i avui ha fet pública una alerta enviada a tots els telèfons mòbils registrats a Nova York amb un SE CERCA, en anglès i en espanyol, una cosa poc habitual.

James “va disparar nombroses vegades en un vagó de la línia N del metro causant ferides greus a deu persones”, assenyala la policia en el seu compte de Twitter. L’anunci ve acompanyat de diverses fotos recents de James, un home de raça negra, calb i corpulent.

La premsa es fa avui ressò de l’activitat de James en la web, principalment en un canal de Youtube creat per ell anomenat “Prophet of Truth 88” (profeta de la veritat), que avui compta amb 3.480 subscriptors i està ple d’un contingut d’odi racial i violent expressat en llargs vídeos de més de mitja hora de durada.

En aquest compte, James publicar en l’últim mes nombrosos vídeos amb títols com “Nascut en un manicomi”, “El codi del gueto”, “Que venen els russos”, “Predador negre” i altres sense sentit aparent, però que tenien de manera recurrent un destinatari: l’alcalde de Nova York, Eric Adams.

En un d’ells, James li diu: “Senyor alcalde, soc víctima del teu programa de salut mental. Tinc 63 anys i estic ple d’odi, ple de ràbia i ple d’amargor”, i assegura haver estat diagnosticat amb una malaltia mental i internat en un centre on va assistir a “espectacles de terror”. Segons diu, havia estat víctima de violència en aquests centres, “no violència física, sinó la classe de violència que un nen pateix a l’escola i que li porten a agafar una pistola i disparar als cabrons”, assenyala en un dels vídeos.

En els seus vídeos, torna amb freqüència al menyspreu amb què els negres són tractats en la societat.

Fins al moment, es desconeixen detalls personals o familiars de James i l’únic fet comprovat és que va llogar una furgoneta amb matrícula d’Arizona que ahir va aparèixer abandonada a Brooklyn, el mateix barri on es va produir el tiroteig.

Les forces de l’ordre han demanat la col·laboració ciutadana per a trobar a Frank James i s’ofereixen 50.000 dòlars de recompensa per qualsevol informació que pugui portar a la seva localització.

L’atac, perpetrat al voltant de les 08.30 hora local (12.30 GMT) d’ahir dimarts, en plena hora punta del metro, va causar 10 ferits de bala, mentre altres 13 persones van haver de ser ateses per inhalació de fum o atacs de pànic. L’home té un canal a YouTube amb vídeos on mostra contingut d’odi racial i violència



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia