Successos

crims

Pas endavant en el cas Helena Jubany

El jutge ha encarregat que s’entregui a la Policía Nacional la roba i les sabates d’Helena Jubany, assassinada a Sabadell el 2001, perquè facin unes noves anàlisis d’ADN per intentar buscar mostres biològiques que puguin incriminar el sospitós, Xavier Jiménez, que va ser encausat, in extremis, quan el cas estava a punt de prescriure. El jutge també ordena noves declaracions de testimonis, entre ells, Francesc Macià, el president de la secció de natura de la Unió Excursionista Sabadell (UES), a la qual pertanyien la víctima, Xavier Jiménez, Santiago Laiglesia, que és l’altre home que en el seu moment va ser imputat, i les dues dones que al principi van ser empresonades, Ana Echaguibel, ara exculpada, i Montserrat Careta, que es va suïcidar a la presó.

El jutge ha ordenat més diligències: una prova lingüística per comprovar si l’estil dels anònims que va rebre Helena Jubany, juntament amb begudes adulterades, setmanes abans del crim, es correspon a l’estil de l’imputat Xavier Jiménez. Una pericial cal·ligràfica, la que va instar a la reobertura del cas, va resoldre que Jiménez era l’autor del primer anònim i d’una part del segon. El jutjat també ha acceptat realitzar una nova prova cal·ligràfica proposada per la defensa de Jiménez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia