Successos

Detenen un estudiant de secundària a Texas que tenia armes i municions al seu vehicle

Les autoritats escolars, en alerta després del tiroteig d’Uvalde, han trobat l’armament durant un registre rutinari

La Casa Blanca confia que el Congrés aprovi lleis sobre les armes

Un estudiant d’una escola secundària de Brownsville (Texas) ha estat detingut aquest dijous després que trobessin una arma i municions al seu vehicle, segons han informat les autoritats escolars, que es troben en alerta després del tiroteig d’Uvalde.

La policia ha arrestat el jove a l’Escola Secundària Veterans Memorial Early College després d’un registre aleatori al seu vehicle aquest dijous al matí, en el qual han trobat una arma i diverses capses de municions.

Les autoritats escolars, que realitzen inspeccions de rutina als estudiants i els seus vehicles, asseguren que no hi ha cap a “amenaça per al campus, els estudiants o el personal”.

El jove ha estat posat sota custòdia policial i s’enfronta a càrrecs.

La seva detenció coincideix amb l’inici dels funerals dels 19 nens i 2 mestres que van morir assassinats el passat 24 de maig pels trets d’un jove de 18 anys a una escola d’Uvalde, també a Texas.

La massacre desencadenada per Salvador Ramos, que va ser abatut per la policia, ha produït crítiques a les forces de seguretat pel retard en actuar contra el tirador.


Converses per intentar regular la tinença d’armes
El succés ha tornat a obrir el debat sobre la regulació de les armes al país.

El president dels Estats Units, Joe Biden, considera “encoratjadores” les converses entre senadors del Partit Demòcrata i el Republicà sobre el control de les armes de foc que es produeixen arrel dels tirotejos de les últimes setmanes a Bufalo (Nova York), Uvalde (Texas) i Tulsa (Oklahoma).

“És la primera vegada en molt de temps que veiem aquesta mena de converses entre membres dels dos partits”, ha dit aquest dijous la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, a la seva roda de premsa diària.

Un grup de nou senadors republicans i demòcrates es reuneixen des de la setmana passada per intentar acordar mesures de control de les armes de foc que puguin rebre el suport de legisladors dels dos partits.

El consens passaria per restriccions més suaus que la prohibició de les armes d’assalt que defensen la majoria de demòcrates i se centraria en reforçar la seguretat a les escoles, finançar programes de salut mental, expandir la comprovació d’antecedents per a la compra d’armes o incentivar els Estats perquè aprovin lleis que permetin a les autoritats confiscar les armes d’individus considerat perillosos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia