Successos

Un sabotatge deixa sense trens el nord d’Alemanya

L’acció paralitza el trànsit ferroviari tres hores

El ministre de Transports confirma que es tracta d’un atac deliberat

Un acte de sabotatge va deixar ahir el nord d’Alemanya sense servei de trens durant gairebé tres hores amb milers de passatgers esperant a les estacions. Els cables GSM-R (sistema global de comunicacions mòbils pels ferrocarrils) havien estat tallats “conscientment i deliberadament” durant la nit, segons va explicar el ministre alemany de Transport, Volker Wissing. Aquests cables, va explicar el ministre de Transports, “són indispensables perquè el trànsit ferroviari es desenvolupi de manera segura”.

El sabotatge també va afectar els trens de càrrega, els quals també van haver d’aturar la circulació. En un primer moment es va apuntar a una avaria per problemes tècnics del sistema de comunicació de les ràdios, però a mesura que anava avançant el dia, l’operadora de trens d’Alemanya, Deutsche Bahn, va trobar alteracions en uns cables en dos punts diferents del país, els quals havien estat manipulats. La policia federal ha obert una investigació per aclarir l’autoria d’aquesta acció intencionada, va dir la ministra alemanya de l’Interior, Nancy Faeser, que va dir que el motiu del sabotatge no era clar. En el tancament d’aquesta edició es desconeixia qui hi podia haver al darrere d’aquest acte contra la xarxa ferroviària alemanya.

L’acció ha fet saltar immediatament les alarmes després que l’OTAN i la Unió Europea haguessin destacat el mes passat la necessitat de protegir infraestructures crítiques, arran del que van qualificar d’actes de “sabotatge” contra els gasoductes Nord Stream 1 i Nord Stream 2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia