Successos

Detinguts quatre lladres que sumen 98 antecedents per robar en comerços

Estan acusats d’haver perpetrat 13 robatoris amb força a comerços d’Horta-Guinardó, a Barcelona

Han estat detinguts en diverses ocasions per altres robatoris a establiments

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre presumptes lladres, acusats de perpetrar 13 robatoris amb força a comerços del districte barceloní d’Horta-Guinardó des de principi d’any, que sumen entre tots quatre un centenar de detencions. Les detencions formen part del pla Tremall, que els Mossos d’Esquadra van posar en marxa per combatre la multireincidència delictiva, segons fonts policials.

Els detinguts estan acusats d’haver robat a supermercats, fleques, perruqueries, restaurants o cafeteries, als quals accedien de matinada, forçant les persianes del local, per emportar-se diners en efectiu de la caixa registradora, telèfons mòbils, càmeres i ordinadors. L’acumulació de 13 robatoris amb força havia provocat inquietud entre els comerciants d’Horta-Guinardó, tant pel material robat com pels danys que els lladres provocaven als establiments. Els desperfectes causats els impedia obrir al públic els dies posteriors.

Els presumptes lladres van ser identificats gràcies a les gravacions de les càmeres de seguretat dels comerços i el patrullatge intensiu d’agents de paisà per la zona. Els quatre detinguts sumen 98 antecedents policials: un d’ells, de 34 anys, acumula 45 arrestos previs des de l’octubre del 2021 per fets similars i nou més des de principi d’any, en vuit dels casos per robatoris amb força. Un altre dels detinguts, de 22 anys, té 21 antecedents. A finals del 2021 va ser arrestat per un furt, activitat que va anar en augment fins acabar perpetrant suposadament una vintena de robatoris amb força i delictes de danys. El tercer detingut, de 42 anys, acumula té 25 antecedents i 23 detencions en menys d’un any.

Segons recull l’agència Efe, els investigadors sospiten que els quatre detinguts destinaven els diners que obtenien dels robatoris a comprar droga i, després de consumir-la, dormien en locals ocupats o en vehicles abandonats. Els detinguts van passat entre dijous i divendres a la disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia, que els va deixar en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia