Successos

Balcans

Vuit morts i 14 ferits en un nou tiroteig a Sèrbia

El presumpte autor dels trets ha estat detingut aquest divendres al matí

El pistoler va disparar contra diverses persones a tres pobles propers a Mladenovac, al sud de Belgrad

Almenys vuit persones han mort i catorze més han resultat ferides en un nou tiroteig a Sèrbia dijous a la nit. El pistoler ja ha estat detingut, ha confirmat el ministeri d’Interior serbi.

Un jove de 21 anys ha disparat amb armes automàtiques contra diverses persones a tres pobles propers a la ciutat de Mladenovac, situada a uns 50 quilòmetres al sud de Belgrad. El primer tiroteig ha estat a la localitat de Dubona i després a les veïnes Malo Oraje i Sepsin.

Entre les víctimes hi ha un policia, que estava fora de servei, i la seva germana. La víctima més jove té 14 anys. Els ferits han estat atesos a diversos hospitals de Smederevo i Belgrad. Dos d’ells es troben en situació crítica després de ser operats.

El ministeri d’Interior ha qualificat l’incident d’“acte terrorista” i ha desplegat un important dispositiu per localitzar l’agressor, que inclou agents de la Unitat Especial Antiterrorista, la Gendarmeria i helicòpters. La policia ha bloquejat la zona i ha registrat casa per casa a la recerca del pistoler.

Finalment, l’atacant ha estat detingut aquest divendres al matí als voltants de la ciutat de Kragujevac. La policia ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies del succés i establir els fets.

La matança d’aquesta nit es produeix només dos dies després de la massacre en una escola de Belgrad, on un alumne de 13 anys va matar a trets nou persones, vuit de les quals menors, i en va ferir set més.

Més control de les armes

El president serbi, Aleksandar Vucic, ha afirmat que “l’atac d’aquesta nit ha estat un atac terrorista”, tot i que no ha s’ha pronunciat sobre quina hauria estat la motivació concreta del pistoler.

Vucic ha destacat la tasca de les unitats especials per “arrestar i neutralitzar el terrorista” i ha assegurat que aquest “ja no veurà la llum del dia, metafòricament parlant”. “No sortirà de la presó”, ha precisat.

El polític ha reconegut que els recents successos “imposen al ministeri d’Interior esmenar de manera urgent la llei d’armes i municions” i reduir fins a un 90 % el total de persones que en poden tenir. A Sèrbia, un país de 6,8 milions d’habitants, hi ha unes 760.000 armes en mans d’unes 400.000 persones.

En aquest sentit, ha avançat que totes les persones que posseeixen armes, llevat les de caça, hauran de passar per una revisió. Segons ell, després d’aquesta mesura “no quedaran més de 30.000 o 40.000” que en puguin posseir. “Per a les armes il·legals, les penes seran molt altes”, ha advertit.

Els portadors d’armes, inclosos els caçadors, seran sotmesos a diferents proves semestrals i anuals, com exàmens psiquiàtrics, mèdics, psicològics i també test de drogues.

A més, ha anunciat un reforç de 1.200 efectius policials en sis mesos amb l’objectiu de situar un agent a cada escola, a més dels guàrdies de seguretat que ja hi són.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia