Successos

5 anys de presó per l’acusat de violar una dona en un apartament d’Empuriabrava

L’Audiència conclou que la víctima va traçar una “línia vermella” quan li va dir al processat que no volia tenir sexe

L’Audiència de Girona ha condemnat a 5 anys de presó l’acusat de violar una dona en un apartament d’Empuriabrava el 10 de maig del 2018. Segons informa l’ACN, la sentència recull que la víctima va traçar una “línia vermella” que el processat havia de respectar quan li va dir que no volia tenia relacions: “No podem atribuir a les persones amb una història afectiva o sexual compartida una mena de carta blanca de consentiment”. Segons la sentència, l’acusat va tornar al pis després de passejar el gos i, quan va veure la dona al sofà, s’hi va asseure al costat i li va començar a fer tocaments. Va fer cas omís a la seva negativa i la va violar. Com a conseqüència de l’atac, la dona pateix una afectació psicològica compatible amb estrès posttraumàtic.

Per tot això, l’Audiència de Girona condemna Raphaël Poulille com a autor d’un delicte d’agressió sexual amb penetració i li imposa 5 anys de presó i 5 de llibertat vigilada. No es podrà apropar a menys de 300 metres ni comunicar-se amb la víctima durant 10 anys, ni treballar amb persones menors d’edat durant el mateix temps. En concepte de responsabilitat civil, haurà d’indemnitzar la dona amb 10.000 euros.

Vot particular

La sentència inclou un vot particular del magistrat Daniel Varona que, tal com ha fet en altres resolucions, defensa que l’aplicació de la llei del “només sí és sí”, que es tradueix en condemnes més baixes, es basa en una “interpretació inadequada” del principi de retroactivitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia