Successos

Itàlia

Emília Romanya segueix en alerta roja per fortes pluges

Continuen les tasques de salvament i assistència a la població després de les inundacions d’aquesta setmana, que ja han causat 14 morts

Perill també al Piemont, Llombardia, Calàbria i Sicília

La regió italiana d’Emília Romanya, al nord-est del país, segueix avui en alerta roja per fortes pluges, segons informa EFE, mentre continuen les tasques de salvament i assistència a la població, després de les inundacions d’aquesta setmana, que han deixat de moment 14 morts i 15 desplaçats.

Protecció Civil del país ha decretat pel dia d’avui “alerta roja” a tota aquesta regió italiana, però sobretot en el seu litoral del mar Adriàtic i a les províncies de Ravenna, Bolonya i Forlì-Cesena.

Aquesta decisió ha estat conseqüència de la imminent arribada d’un nou front de precipitacions a la zona, tot i que l’agència d’Emília Romanya (ARPAE) ha informat de que les pluges seran “esteses” però “d’intensitat feble”.

Les intenses precipitacions que es van produir entre dimarts i dimecres d’aquesta setmana van desbordar molts rius i inundat pobles sencers, causant al menys 14 morts, segons les últimes informacions oficials, milers de desplaçats i importants pèrdues materials.

A la província de Ravenna, la zona més perjudicada, ja han estat evacuades 27.775 persones i moltes d’elles han estat allotjades en hotels o instal·lacions de Protecció Civil.

Serveis essencials

Les autoritats segueixen assistint a la població sense pausa i en les últimes hores s’han centrat en el restabliment dels serveis públics essencials, com l’aigua potable, la manca de la qual era un dels principals temors durant el desastre. A hores d’ara, gran part de la zona afectada per les inundacions ha recuperat l’electricitat i les línies de telèfon.

Amb l’arribada del nou temporal, també s’ha declarat “alerta taronja” per risc hidrogeològic a altres regions com ara Piemont, Llombardia, al nord del país, i Calàbria i Sicília, al sud.

El govern italià celebrarà dimarts vinent un Consell de Ministres extraordinari per destinar 20 milions d’euros en assistència immediata als afectats, als qui suspendrà de fer front a les obligacions fiscals i al pagament de factures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia