Successos

Sant Hilari torna a la normalitat després de retirar set camions de pedra

L’Ajuntament es posa a disposició dels comerços afectats, alguns amb pèrdues de fins a 15.000 euros

Mica en mica, Sant Hilari Sacalm va tornant a la normalitat després d’una calamarsada “mai vista”, segons els veïns del poble. Els 70 litres per metre quadrat que van caure en poca estona acompanyats de pedra van inundar el centre del poble, especialment el Passatge Gravalosa. La forta pedregada va provocar que els embornals quedessin embussats en diversos sectors de la població i l’aigua no pogués ser engolida.

“Fa 50 anys que visc a Sant Hilari i no ho havia vist mai això”, explica a l’ACN Montserrat Torrents, una veïna a de Sant Hilari Sacalm que encara estava sorpresa per la quantitat d’aigua i pedra que va caure. “Durant una hora i mitja va caure sense parar”, explica l’Amadeu, un veí de 71 anys que també lamenta que tothom estava “més pendent de fer fotos i vídeos que no pas d’ajudar a treure aigua”.

Els Bombers també van confirmar que s’havien produït diverses inundacions en domicilis, baixos i comerços.

L’alcalde de la localitat, Joan Ramon Veciana, ha explica aquest dijous que han tret set camions plens de la calamarsa que va caure, però deixa clar que ja s’ha restablert totalment la normalitat als carrers. Veciana també ha destacat que es posen a disposició dels comerços afectats. Un d’ells és el d’en Sarbjit Sin, que té una botiga de telefonia mòbil i que xifra en 15.000 euros les pèrdues que ha tingut. Es dona el cas, que el 2018 ja va patir una inundació similar. Per això, lamenta que l’Ajuntament no hagi arreglat uns embornals que “de seguida queden taponats, pel gel o les fulles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia