Successos

Turquia

Almenys 9 morts per una disputa per terres

L’incident ha coincidit amb un incendi que ha cremat cultius de blat a punt de collir

Una disputa per terres ha acabat en massacre a Turquia.

Nou persones han mort i almenys dues més han resultat ferides en un enfrontament armat entre dues famílies a Serçeler, un poble del districte de Bismil, a la província de Diyarkabir, a l’est d’Anatòlia, segons informen mitjans locals. L’estat dels ferits es greu i no es descarta que augmenti el balanç de víctimes.

El tiroteig, en el qual s’han utilitzat rifles automàtics de tipus Kalàixnikov, ha coincidit amb un incendi que ha cremat diverses hectàrees de terres de blat a punt per collir. El foc, que ja ha pogut ser controlat pels Bombers, s’ha estès ràpidament empès pel vent. Encara no està clara la relació entre els dos successos.

Segons explica el diari Bismil News, ja s’havien produït algunes baralles entre les famílies implicades en la disputa d’unes 20 hectàrees de terreny. Les parts havien rebutjat propostes de partició de terres i a la zona presagiaven un fatal desenllaç com el que finalment s’ha produït.

La matança evoca a la de Puerto Hurraco, a Extremadura, on a l’agost de 1990 dos germans van assassinar nou veïns d’una altra família, amb la que s’havien enemistat feia dècades arrel d’una disputa pels límits de terres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia