Successos

amèrica del nord

Experts apunten a un error en el disseny o la construcció com a causa de la implosió del ‘Titan’

El submergible es va perdre a l’Atlàntic quan es trobava a més de 3.500 metres de profunditat

Després de quatre dies de cerca, dijous al vespre (hora catalana) es va confirmar el pitjor dels pronòstics: els cinc passatgers del submergible Titan havien mort per “una implosió catastròfica” a l’Atlàntic nord, prop del lloc on descansen les restes del Titanic . La Guàrdia Costanera dels Estats Units ha admès aquest divendres que probablement no podran recuperar-se mai els cossos de les víctimes. La cambra de pressió del submergible va ser trobada entre altres restes de la nau localitzades dijous per un robot de control remot prop de la proa del Titanic, al fons de l’oceà.

La implosió podria haver estat causada per un error de disseny o de construcció, segons apunten els experts. El professor de Tecnologia Naval de la Universitat Politècnica de Cartagena (UPCT) Carlos Mascaraque ha apuntat aquest divendres, en una entrevista a l’agència Efe, que el col·lapse del submarí podria haver estat causat per un error en el disseny o en la construcció de la nau. L’expert descarta una col·lisió amb algun element del fons marí.

Un dels “punts més crítics” de la seguretat d’un submarí és la unió entre les peces que configuren el casc resistent, “perquè és aquí on la pressió incidirà amb més força”, detalla Mascaraque.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia