Successos

El quadern negre

Tura Soler

Joel Mont, un cadàver sense nom 64 dies

Tot i que no hi ha dubtes que el cos trobat a Blanes és de l’andorrà desaparegut, no l’han identificat oficialment

Malgrat que la família i els investigadors no tenen dubtes que el cos trobat el 2 de setembre passat a Blanes és el de Joel Mont, el noi andorrà desaparegut des del 15 d’agost, els seus parents encara no han pogut disposar del cos ni celebrar els funerals, perquè científicament i oficialment no s’ha identificat. Josep Mont, fa 64 dies que és un no name, un sense nom, al dipòsit de cadàvers de l’Institut de Medicina Legal de Girona. La situació desespera la família, que per força s’ha de resignar a tenir paciència i a esperar que arribin dels laboratoris les proves d’ADN que certifiquin la identitat. El cadàver no es va poder identificar a través de les empremtes dactilars i tampoc a través de la fórmula dental, tot i que els especialistes forenses han provat de fer la comparativa de la dentadura del noi trobat mort amb les imatges de les seves dents en les fotografies que se’ls han proporcionat. No han trobat els punts imprescindibles de coincidència per poder emetre un informe de certificació. Es dona la circumstància que va ser la mateixa família que va localitzar el cos, al costat d’una caseta abandonada, molt a prop d’on se l’havia vist per darrer cop, i que van identificar la roba que duia i també un tatuatge que es corresponia. Ells no tenen dubtes que el cos que van trobar és el del seu fill. Però el jutjat ho ha de certificar per algun mitjà científic i això, almenys en aquest cas, vol temps.

Però tampoc està acabat l’informe definitiu d’autòpsia i, per tant, la família desconeix les causes de la mort i si hi podrien haver intervingut terceres persones. En l’aixecament del cadàver i a la inspecció a la taula d’autòpsies es van detectar alguns senyals de dubtosa procedència i es va optar per sotmetre el cos a un estudi antropològic radiològic més exhaustiu. Però els resultats d’aquest informe també encara queden pendents. La família, des d’un principi, ha lamentat que, a més a més, no se’ls informés de l’evolució de la investigació per aclarir les circumstàncies de la desaparició i la mort del noi, que vivia a Blanes amb la seva mare, que és qui va presentar la denúncia el 22 d’agost. Va tardar una setmana perquè, segons recorda la família, la mare va rebre diversos missatges i trucades d’amics d’en Joel que li deien que el noi els havia trucat per dir-los que havia anat a sopar amb una noia. La mare també va rebre un vídeo (que podria ser del matí del dia 15 d’agost) on es veia en Joel estirat, dormint i roncant darrere una cabana on havien fet una festa el dia abans. Abans de denunciar la desaparició, la mare va contactar amb aquests nois i van sortir a buscar-lo pels entorns de la urbanització Residencial Blanes, però li van dir que la caseta on havien fet la festa era molt lluny i ara han vist que no era tan apartada i que a la mare la van fer anar en una direcció diferent. La família vol que s’aclareixi per què els amics van mentir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia