Successos

alemanya

Investiguen unes perforacions en un gasoducte com a possible sabotatge

El cas recorda les explosions que van inutilitzar el Nord Stream 2

La fiscalia general d’Alemanya investiga unes perforacions aparegudes en un gasoducte per la sospita que podria tractar-se d’un possible acte de sabotatge, en un cas que ha recordat a les explosions que van inutilitzar el Nord Stream 2.

Segons informacions publicades aquest dijous per diversos mitjans alemanys i recollides per l’agència Efe, la fiscalia ha confirmat que ha assumit les diligències per “sospita en grau inicial d’un sabotatge contrari a la constitució”, però no ha volgut entrar en més detalls.

El gasoducte afectat és una canonada de 55 quilòmetres de llarg que connecta la terminal d’importació de gas natural liquat (GNL) de Brunsbüttel, a la desembocadura de l’Elba al mar del Nord, amb la xarxa de distribució de gas a l’interior del país.

En el gasoducte han aparegut almenys tres perforacions d’aproximadament un centímetre de diàmetre.

D’acord amb el mitjà local SHZ, aquest és el motiu pel qual el gasoducte, operat per l’empresa neerlandesa Gasunie, no ha pogut entrar en funcionament a final de desembre tal com estava previst originalment.

El gasoducte, explica Efe, va començar a construir-se la primavera passada, com a part dels projectes impulsats pel govern alemany lidera pel canceller Olaf Scholz per incrementar les importacions de gas natural liquat davant el tall de subministrament del gas rus el 2022 arran de la invasió russa d’Ucraïna.

A l’agost un grup d’activistes del col·lectiu ecologista Ende Gelände van ocupar una de les zones d’obres i van immobilitzar algunes màquines com a protesta contra l’augment de les importacions de gas pel seu impacte ambiental. El gasoducte està classificat com “infraestructura essencial”, una categoria d’instal·lacions per a la qual el Ministeri de l’Interior té el propòsit d’augmentar la protecció arran de l’atac contra Nord Stream.

Tres de les quatre canonades d’aquest gasoducte, operat per la russa Gazprom i construït per transportar gas natural a Alemanya a través del Bàltic, van ser destruïdes el setembre de 2022 per diverses explosions d’autoria encara desconeguda que estan sent investigada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia