Successos

Presó sense fiança pel detingut acusat de la mort violenta de la seva exparella a Barcelona

Els fets es van produir el passat 29 de desembre i l’arrest el passat 5 de gener

L’ajuntament convoca un minut de silenci

Presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut per la mort violenta de la seva exparella a Barcelona el 29 de desembre passat. La magistrada ha acordat la presó per un delicte d’homicidi després que el jutjat de violència sobre la dona 4 de Barcelona, en funcions de guàrdia, hagi rebut avui l’home. El detingut, de 31 anys, va ser arrestat pels Mossos el 5 de gener com a presumpte autor de la mort de la seva exparella de 38 anys el passat 29 de desembre al districte de Sant Martí, a Barcelona. L’arrest ha tingut lloc gràcies a una investigació de la Divisió d’Investigació Criminal que ha permès identificar i localitzar l’home. Segons informa el cos policial, l’arrest es va produir el passat cinc de gener a la capital catalana després que la companya de pis de la víctima trobés el cos sense vida de la dona, amb signes de violència, a finals de desembre a l’interior d’un domicili situat al carrer Navas de Tolosa. Amb aquesta dona assassinada, han estat quinze les víctimes mortals de feminicidi a Catalunya durant el 2023. El departament d’Igualtat i Feminismes ha condemnat els fets i ha expressat el seu condol i escalf a l’entorn de la dona assassinada i als veïns i veïnes de la localitat. Des de l’any 2012, quan es van començar a recollir dades oficials, hi ha hagut 128 feminicidis a Catalunya. A més, el nombre de fills i filles que han quedat orfes per la violència masclista és de vuit el 2023 i de 92 en la darrera dècada.

L’Ajuntament de Barcelona ha condemnat el femicidi i ha convocat un minut de silenci dimarts a les dotze del migdia a la plaça de Sant Jaume.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia