Successos

Catorze ferits, i dos de crítics, en caure un arbre i impactar al Tomahawk de PortAventura

La forta ventada ha provocat que un arbre caigués i les branques topessin contra l’atracció Tomahawk de PortAventura, ubicada a l'àrea del Far West, provocant catorze ferits, dos dels quals estan en estat crític, segons informen des del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha activat fins a vuit unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat. Els dos ferits crítics han estat traslladats a l’hospital de Bellvitge i a l’hospital de Sant Joan. N’han traslladat dos més a l’Hospital de Reus i un altra a l’hospital Santa Tecla, els tres en estat menys greu. Els Mossos d'Esquadra hi han desplaçat cinc patrulles i han explicat  que l'avís de l'accident s'ha rebut poc abans de migdia. En declaracions a Catalunya Ràdio, el sotscap territorial del SEM a Tarragona, Juan Antonio Escorcia, ha precisat que hi ha dos menors entre els ferits i que els dos crítics són persones adultes. Dels nou ferits lleus, cinc han estat traslladats a un CAP de la zona.

En un comunicat els responsables de PortAventura asseguren que l’impacte de les branques s’ha produït quan els clients havien pujat a l’atracció i ha caigut un arbre proper. A més, expliquen que estan seguint l’evolució dels ingressats i que es  posen “a disposició per oferir assistència necessària” i donar suport a la família. Des del parc d’atraccions expliquen que l’episodi és “aliè a l’operativa i manteniment de les nostres atraccions”, afegint que compleixen “amb els més alts estàndards de seguretat i són sotmeses a rigoroses revisions diàriament”. Algunes de les altres atraccions ja s'havien tancat hores abans, precisament, per evitar incidències durant l'episodi de vent, que ha deixat ratxes superiors als 100 km/h al Camp de Tarragona.

A la sortida de PortAventura, diversos usuaris han assegurat a l’ACN que s’han adonat de l’accident en veure que arribava un helicòpter del SEM. Entre ells, hi havia el Javier i el Xavier Acosta, pare i fill, que avui havien decidit passar el dia al part d’atraccions. “Veníem del Shambhala i, de sobte, hem vist que hi havia personal mèdic a l’atracció Tomahawk”, ha detallat Javier Acosta, qui ha puntualitzat que des de fora l’atracció “no es veia cap arbre trencat” i que en un primer moment “no sabien què havia passat”. “L’únic que veiem és que hi havia personal del SEM atenent els ferits a terra”, ha afegit Xavier Acosta. Pare i fill també han afirmat que Tomahawk era “l’única de les atraccions grans, que estava oberta”. De fet, altres usuaris que sortien del part d’atraccions també han confirmat que la majoria de les atraccions estaven tancades per les fortes ratxes de vent registrades aquest diumenge.

A la meitat sud del país les ràfegues d'avui al matí han arribat als 130 km/ h a l’Ebre i els Bombers han fet  un centenar de sortides arreu per retirar arbres caiguts i cablejat , de les quals 19 d’elles s'han registrat al Tarragonès



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia