Punt divers

L'Obra Social de Caixa Catalunya habilita un nou espai per a campaments i estades de natura a la muntanya d'Alinyà

ALT PIRINEU I ARAN

L'Obra Social de Caixa Catalunya ha finalitzat les tasques de recuperació de la zona de campaments i d'estades de natura del Ribatell, situat a la muntanya d'Alinyà, propietat de l'entitat des de 1999. Aquesta zona de Ribatell, consta d'una antiga borda, una finca on s'hi tancava el bestiar, i un àrea equipada per fer campaments, estades de natura i activitats de voluntariat. La reforma de la finca va consistir en l'enderroc de la borda original a causa del seu mal estat i, posteriorment, es van començar a aixecar parets i acabar l'estructura. Finalment, es van folrar les parets exteriors amb pedra, es van instal·lar els tancaments, i es va pintar l'interior.

Actualment, la finca compta amb una planta baixa, on s'ubica la cuina i el magatzem, i una superior amb una sala per a reunions i espai per poder aixoplugar-se en cas de mal temps. En les proximitats de l'edifici també es disposa d'un sanitari WC sec per a l'ús durant les acampades. Tot l'equipament està subjecte al respecte del medi ambient. L'energia s'obtindrà gràcies a una placa solar instal·lada i s'apostarà pel reciclatge i el compostatge amb les restes orgàniques. El proper 2009 es preveu dur a terme l'enjardinament i ordenació dels usos de l'exterior i entorns del Ribatell. Les obres, que s'han realitzat de finals del 2007 a finals del 2008, han tingut un cost de 100.000 euros.

Les millores fetes a la finca permetran a la Borda i la zona que l'envolta estar perfectament habilitades per acollir estades de natura i camps de treball organitzats per l'Obra Social de Caixa Catalunya durant l'estiu i activitats de voluntariat mediambiental durant l'hivern. Totes les activitats que s'hi duran a terme tenen com a objectiu educar, divulgar i sensibilitzar en temes de medi ambient. Els camps de treball que es realitzaran a Ribatell tindran com a eix principal projectes de conservació de la fauna com la protecció d'aus rapinyaires i necròfagues, la reintroducció del conill de bosc i la recuperació d'espècies de bestiar domèstic en perill de desaparició, entre d'altres. Aquest estiu ja han participat més de 80 persones en aquesta activitat organitzada per l'Obra Social de Caixa Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.