Punt divers

El comitè de Filatures d'Avinyó exigeix indemnitzacions dignes per als 70 empleats que perden la feina

CATALUNYA CENTRAL

El comitè d'empresa de Filatures d'Avinyó/Eurofil es mobilitzarà aquest dissabte a la tarda per reclamar una indemnització digna per als 70 treballadors afectats pel concurs de liquidació que ha iniciat l'empresa tèxtil. Eurofil, dedicada a la fabricació de filats d'estam, va anunciar el passat mes de setembre la voluntat de tancar. El comitè considera que una empresa que està al corrent dels pagaments a Seguretat Social i Hisenda, que no ha tingut pèrdues i que 'tanca perquè vol' ha d'oferir unes indemnitzacions superiors als pocs més de 20 dies per any treballat que s'estan plantejant en aquests moments. La negociació s'hauria de tancar aquest dijous.

Segons ha explicat la representant de CCOO al comitè d'empresa, Glòria Griera, el problema sorgeix perquè l'accionariat de l'empresa també vol cobrar en aquest procés de liquidació i que ho vol fer en quantitats superiors al que representaran les indemnitzacions dels treballadors. Els empleats demanen que aquest repartiment de la quota líquida de l'empresa es faci a parts iguals.

El comitè considera que no té sentit que una empresa que sempre ha obtingut beneficis, que ha pagat el sou mínim del conveni tèxtil als seus treballadors ofereixi una indemnització tan baixa, que supera de poc els vint dies per any treballat. Segons Glòria Griera, sembla que 'tanquen perquè volen' i per tant, han d'oferir indemnitzacions superiors.

Davant d'aquesta situació, el comitè ha convocat una mobilització per aquest dissabte a la tarda, que segurament es farà a l'Eix Transversal.

L'empresa Eurofil d'Avinyó, dedicada a la fabricació de filats d'estam, va anunciar el passat mes de setembre el cessament de l'activitat. Eurofil es va crear l'any 1964 i actualment tenia una capacitat de producció de dos milions de quilos anuals de filatura. Segons van explicar fonts de l'empresa, el tancament d'alguns dels seus principals clients i el fet que també hi hagi empreses que hagin contret deutes amb Eurofil estan darrere de les causes d'aquest tancament. A més, han explicat, l'empresa venia el seu producte en dòlars i treballava molt amb clients mexicans. La devaluació d'aquesta moneda ha estat també un dels motius pels quals l'empresa va prendre la decisió de tancar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.