Punt divers

Unió de Pagesos i els afectats de Copalme protesten durant la visita de Montilla a l'Aeroport de Lleida-Alguaire

PONENT

Un centenar d'afectats per la crisi a la secció de crèdit de la Cooperativa d'Almenar (Copalme) i una cinquantena de membres de d'Unió de Pagesos s'han concentrat en dues accions de protesta davant les instal·lacions de l'Aeroport de Lleida-Alguaire que aquest divendres ha rebut la visita del president de la Generalitat, José Montilla, i del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. Mentre els afectats de Copalme han reclamat el suport de l'administració perquè que se'ls retornin els fons que tenen retinguts a la secció de crèdit, Unió de Pagesos ha demanat el mateix suport del Govern pel sector agrari que a la resta de sectors productius davant la crisi.

Els manifestants, però, han mostrat la seva indignació ja que Montilla no ha aturat el vehicle en què viatjava per atendre les demandes dels concentrats. Tot i això, han agraït que Nadal sí ho hagi fet i s'hagi compromès a fer arribar les reivindicacions dels afectats de Copalme al conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells. Els afectats reclamen que se'ls retornin uns sis milions d'euros que els 400 socis havien dipositat en qualitat d'estalvis i plans de pensió i que van desaparèixer de la secció de crèdit poc abans que es presentés l'expedient concursal de la cooperativa. Copalme es troba en procés d'expedient concursal des del febrer del 2008.  Altrament, la protesta d'UP ha estat convocada per denunciar la incapacitat i 'la passivitat' del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, 'per impulsar una política agrària que doni resposta a la crisi que arrossega la pagesia'. El sindicat ha recordat que el sector agrari porta vuit trimestres consecutius amb el PIB en negatiu i que va perdre de mitjana durant el 2008 un 10,24% d'ocupació respecte al 2007. El sindicat demana que l'activitat agrària sigui considerada com un 'sector estratègic'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.