Punt divers

Mor el monjo més gran de la comunitat benedictina de Montserrat

CATALUNYA CENTRAL

El pare Agustí Figueras, el monjo més gran de la comunitat benedictina de Montserrat amb 102 anys, ha mort la matinada passada, segons han informat fonts del monestir. La missa exequial i l'enterrament tindrà lloc aquest dijous, a tres quarts d'onze del matí, a la basílica de Santa Maria i serà presidida pel pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler. El pare Agustí Figueras va ser destinat a Terra Santa i al monestir fundat per Montserrat a Medellín (Colòmbia), va ser secretari de l'abat Marcet i, durant molts anys, va exercir de professor de violí a l'Escolania. Figueras va néixer el 23 de juliol del 1906 a Barcelona i va entrar al monestir el juliol de l'any 1919.

El pare Agustí Figueras va fer la professió monàstica el dia 5 d'agost de 1923. El 13 de juliol de l'any 2005 va celebrar 75 anys de la seva ordenació sacerdotal i per aquest motiu va presidir la missa conventual del monestir.

Figueras va ser professor de física i d'alemany a Montserrat i el 1933 va ser destinat a Terra Santa. Entre els anys 1939 i el 1940 va dirigir la impremta de Montserrat, una activitat que combinava amb l'ofici d'orfebre. També va ser professor de violí i de ciències a l'Escolania.

Entre els anys 1943 i el 1946 va ser secretari del pare abat Marcet i el 1950 va estar destinat a Roma, on va exercir de penitencier. De l'any 1958 al 1965 va anar a un monestir que Montserrat regentava a Medellín (Colòmbia). A més va ser ajudant del professor oficial de violí de l'Escolania de Montserrat i reparador d'instruments. Fins mesos abans de la seva mort, el pare Agustí encara tocava aquest instrument. Durant molts anys, va assegurar el rés del rosari cada dia a la basílica de Montserrat.

Des de l'Abadia han informat que, tot i la seva llarga ancianitat, va continuar de molt a prop la vida de comunitat i va assistir diàriament a la missa conventual del monestir fins fa pocs dies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.