Punt divers

Carretero abandona ERC despres que la direccio hagi acordat expedientar-lo i suspendre-li la militancia

Joan Carretero ha decidit donar-se de baixa d'Esquerra Republicana de Catalunya, segons ha fet públic a través de la pàgina web de Reagrupament.cat. Carretero ha pres aquesta decisió el mateix dia que l'Executiva Nacional del partit ha fet pública la decisió d'obrir-li un expedient disciplinari i suspendre'l cautelarment de militància per no voler donar explicacion sobre l'article que va publicar el passat 18 d'abril en què proposava la creació d'un nou partit independentista per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Carretero militava a ERC des de 1990.

Joan Carretero i Grau va ser alcalde de Puigcerdà per ERC entre 1995 i 2003 que va deixar l'alcaldia per ser conseller de Governació i Administracions Públiques. Va ser destituït l'abril de 2006 per discrepàncies amb la direcció del partit que representava i substituït per Xavier Vendrell. El 2007 va crear un corrent crític anomenat Reagrupament.cat per demanar un canvi d'estratègia de la formació republicana. Va ser el candidat de Reagrupament.Cat a la presidència d'ERC al congrés que es va celebrar el 7 de juny de 2008 i va obtenir un 27% dels vots. Fa pocs dies va proposar crear un nou partit polític independentista per a les eleccions al Parlament de Catalunya, iniciativa que li ha valgut l'expedient de la direcció d'ERC i la seva sortida del partit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.