Política

Mas defensa i justifica l'independentisme davant d'empresaris espanyols

El president de CiU ha defensat la seva invitació a Carretero dient que al seu partit sempre hi ha hagut gent independentista i sempre n'hi haurà

El president de CiU, Artur Mas, ha defensat aquest dimarts l'independentisme davant dels empresaris i fins i tot ho ha justificat quan ha declarat que "quan es veu el tracte que es rep des dels poders polítics a l'Estat se'ls dóna més la raó" als independentistes. Mas ha recordat, però, que CiU no s'ha presentat com un partit que tingui com a objectiu la independència. Així mateix, ha assenyalat que la seva missió "és convèncer que es vagi per la via del catalanisme", però que el seu partit no rebutjarà els independentistes.

En un dinar-col·loqui del Círculo Ecuestre sobre la situació econòmica, un dels assistents li ha mostrat a Mas la seva preocupació per la invitació a Joan Carretero a formar part de la Casa Gran. "Volen agafar aquest elector proper a les tesis independentistes; no creu que amb aquesta deriva perden electors per l'altra banda?", li ha preguntat. Seguidament li han demanat si no considerava més adient que la Generalitat hauria de deixar de reivindicar competències per gestionar millor les que ja té.

Davant d'això, el líder convergent s'ha referit als nord-americans, perquè  "tenen una cosa que aquí no tenim" i és que "quan toquen l'himne l'escolten amb gran respecte i amb la mà al costat del cor, i ningú se n'enfot, allà". ''Si tinguéssim la mateixa identificació i actitud d'esperit col·lectiu que tenen els nord-americans, algunes coses ens anirien millor", ha afirmat.

"Hi ha la sensació que a CiU ens hem tornat bojos i que hem agafat el trabuc i hem anat a la muntanya" ha criticat. "Un partit que agafa el trabuc i se'n va a la muntanya no planteja a Madrid una modificació a fons de la llei de morositat perquè les administracions paguin a trenta dies i entre els privats es pagui a seixanta; no parla de la reforma del mercat laboral; no planteja el nostre programa econòmic a Catalunya i a Madrid, ni diu que s'ha de fer una via d'alta capacitat quan analitza el Quart Cinturó".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa ofereix diàleg per aconseguir un pacte progressista “sòlid i ambiciós”

barcelona
Política

Tortosa aprovarà una modificació pressupostària de 3,3 milions

Tortosa
política

Batet (Junts) reivindica “un govern d’estricta obediència catalana”

barcelona
política

ERC reclama a PSC i Junts que facin “propostes valentes” si volen el seu suport

barcelona
política

Activat el compte enrere per a la investidura: límit 26 d’agost o eleccions el 13 d’octubre

barcelona
rússia

Comença el judici contra un periodista dels EUA acusat d’espionatge

barcelona
Política

ERC planteja augmentar al màxim el recàrrec turístic a Barcelona

Barcelona
guerra a gaza

Israel fa almenys 28 morts més en un nou atac a habitatges a la Franja

barcelona
política

Montero invita ERC a explorar el finançament singular des del rebuig al concert

madrid