Punt divers

Acord parlamentari per la millora de l'entorn del Pi de les Tres Branques

CATALUNYA CENTRAL

El grup parlamentari de CiU ha aconseguit pactar aquest dimecres un acord per millorar i adequar l'entorn del Pi de les Tres Branques i el Pi Jove. En el transcurs de la Comissió de Política Cultural del Parlament, CiU i les forces polítiques del tripartit, han aprovat l'acord que insta al Govern a iniciar les converses amb l'Ajuntament de Castellar del Riu i amb el propietari del terreny per posar en marxa aquesta iniciativa.

La diputada de CiU, Montserrat Ribera, que ha impulsat i defensat la iniciativa, ha acceptat una esmena presentada pels grups que donen suport al Govern, que 'encara que menys ambiciosa que la proposta inicial de CiU, ha servit per a tancar l'acord', segons ha explicat Ribera. La diputada ha recordat que d'aquesta forma es dóna un impuls a la voluntat de preservar un dels símbols identitaris de la cultura catalana.Ribera ha destaca que el Pi de les Tres Branques ha esdevingut al llarg del temps un dels símbols més coneguts i emblemàtics sobre la unitat dels Països Catalans, on cada any, al mes de juliol, s'hi celebra una diada nacionalista tot reivindicant la unitat dels territoris de llengua catalana.Ja l'any 2003, la Comissió de Política Cultural va estudiar una proposició no de llei, presentada pel Grup Parlamentari de CiU, sobre la conservació del Pi de les Tres Branques i del seu entorn.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.