Punt divers

Un veí de Mollerussa denuncia que el grup gironí Miquel Alimentació s'ha quedat amb un negoci que li ha costat 43 MEUR

PONENT

Un veí de Mollerussa que al 2006 va crear un negoci d'aprovisionament de productes alimentaris i complements d'hostaleria a vaixells mercantils i creuers d'Europa, Óscar Silva, ha denunciat al grup gironí Miquel Alimentació SA perquè considera que després de signar un conveni comercial s'han quedat amb el seu negoci. Segons aquest xilè de 32 anys afincat des de fa anys a la capital del Pla d'Urgell, el fet que Miquel Alimentació hagi deixat de complir els acords del conveni comercial li ha comportat pèrdues superiors als 43 milions d'euros. Silva ja ha presentat una demanda contra el grup gironí, que el jutjat de Primera Instància 5 de Lleida ha admès a tràmit.

Óscar Silva ha explicat que quan al 2006 va començar aquest negoci d'abastiment de productes a creuers i vaixells mercantils adquiria els productes ala casa Gross Mercat de Lleida. Un centre especialitzat en la venda a l'engròs de productes d'hostaleria que pertany a Miquel Alimentació Grup. Segons Silva, com que Miquel Alimentació va veure que estava adquirint grans quantitats de producte van interessar-se pel seu negoci fins que van oferir-li de participar-hi.

Va ser a principis del 2007 quan, segons Silva, van firmar l'acord comercial de deu anys de durada a partir del qual s'establia que la seva empresa, Supplier Marítimo, aportava una cartera de clients d'arreu d'Europa a qui subministrar, i Miquel Alimentació, aportava l'agilitat logística i la capacitat de compra per donar servei al sector. Silva afegeix que llavors van editar un tríptic informatiu conjunt, on hi figurava el nom de les dues empreses i que fins hi tot la premsa especialitzada es va fer ressó de l'acord comercial al que havien arribat.

Això no obstant, segons Silva Miquel Alimentació ha incomplert en reiterades ocasions aquest contracte i l'ha perjudicat greument ja que li han impedit exercir la seva activitat en tot moment. Óscar Silva assegura que Miquel Alimentació s'ha quedat literalment amb la seva idea i el seu negoci, fins al punt que li han robat el nom 'supplier' i l'han adaptat a la seva cadena comercial com a 'Miquel Ship Supplier' per ' no crear confusió als clients'. Així mateix, també assegura que Miquel Alimentació s'ha quedat amb el disseny del negoci i el format de la pàgina web que van crear.

El jutjat de Primera Instància 5 de Lleida ha estimat que la quantitat que Silva va gastar durant el 2007 per portar a terme les accions comercials amb Miquel Alimentació ascendeix a 43.010.806,72 euros. Silva assegura que després de tot aquest afer s'ha quedat arruïnat i confia que la justícia pugui solucionar-li aquest problema. Així mateix ha destacat que des que Miquel Alimentació ha rebut la notificació de la demanda, ha desaparegut del seu web l'accés a aquest apartat comercial de l'empresa.

D'altra banda, des del Departament Jurídic de Miquel Alimentació, amb seu a Vilamalla (Alt Empordà), els seus responsables han confirmat que aquest dilluns se'ls va notificar la demanda presentada pel veí de Mollerussa. Els advocats de l'empresa estan estudiant el contingut de la demanda i s'està a l'espera d'un dictamen jurídic que haurà de fixar la postura de l'empresa.

Entre els punts que s'analitzaran hi ha la quantia de la reclamació i els termes de l'acord amb 'Supplier Marítimo'. Es preveu que l'empresa emeti un comunicat explicant la seva posició en un termini de 48 hores.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.