Punt divers

Malla elaborarà el seu primer Pla d'Ordenació Municipal en substitució de les Normes Subsidiàries

CATALUNYA CENTRAL

Malla (Osona) inicia el procés per disposar per primer cop d'un Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM). En els darrers 23 anys el municipi ha fet el seu desenvolupament urbanístic seguint l'antic model de Normes Subsidiàries, que són les que continuen vigents. L'alcalde Jordi Baucells (CiU) diu que han optat per elaborar aquest primer POUM després de creure que tocava actualitzar quatre plans especials d'urbanisme. Aquest fet suposaria per Baucells fer 'diversos pedaços'. Fins ara s'han fet els primers procediments com és l'elaboració del catàleg de masies del terme municipal. Aquest mateix any s'iniciarà el procés participatiu i els redactors del POUM hi treballaran al llarg del 2010.

El futur POUM ha de contemplar el planejament i desenvolupament urbanístic per als pròxims 20 anys. La intenció inicial de l'equip de govern format per CiU i Independents per Malla passa per obrir 'una mica' l'actual normativa que és 'molt estricte'. Les actuals normes només preveuen l'activitat agrícola i ramadera. Quan es van aprovar les normes subsidiàries fa 23 anys hi havia 170 cases del terme municipal que vivien d'aquestes dues activitats. Actualment 'no arribaríem a la trentena', assenyala l'alcalde. El nou planejament tampoc farà una previsió destacada de creixement urbanístic perquè actualment 'no són temps de créixer'. Entre els plans especials que l'ajuntament tenia sobre la taula per a desenvolupar, hi havia el de la zona industrial de tallers Malla i l'empresa Pimall o el de la zona agrícola de la masia de Pratdesaba. Aquesta masia ha estat adquirida per l'ajuntament i requerirà de la qualificació urbanística d'equipaments. Malla té actualment uns 170 habitants. El seu índex de població és manté, segons al seu alcalde, gràcies a la creació d'una urbanització a la zona de la riera de Munta. L'economia de Malla es basa eminentment en l'agricultura i la ramaderia, tot i que diverses empreses hi han establert comerços, com ara un hipermercat Esclat o un concessionari de vehicles Citroen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.