Punt divers

Obre les portes la 137a Fira de Sant Josep de Mollerussa que espera superar els 200.000 visitants

PONENT

Aquest dijous ha obert les portes la 137a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, la fira catalana de la maquinària agrícola, que tot i la crisi espera superar els 200.000 visitants, respecte els 172.000 de l'edició passada en què el certamen va durar tres dies enlloc dels quatre que són habituals i que es recuperen aquest any. L'edició d'enguany compta amb la presència de 271 expositors, un 20% menys que l'any anterior mentre l'espai expositiu ha caigut un 10%. L'encarregada d'inaugurar el certamen ha estat la vicepresidenta primera del Congrès dels Diputats, Tere Cunillera. Diumenge, el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, clourà la fira.

Durant la inauguració del certamen firal, Cunillera ha repassat l'actual situació de crisi econòmica i ha afirmat que 'cal aprofitar el context per sortir reforçats de l'actual moment'. La vicepresidenta del Congrès ha defensat les possibilitats que té el sector productiu de tirar endavant. Cunillera ha defensat la innovació i la recerca, des de tots els àmbits, com a motors per sortir del la crisi i per anar cap una economia 'productiva i sostenible'.  Cunillera ha exposat que l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i la federació de cooperatives de l'Estat estan treballant per cercar formes de col·laboració perquè el sector agrari pugui accedir a línies d'ajuts, com ara crèdits o avals, per millorar les seves explotacions. Així mateix, ha defensat el paper de la dóna al camp motiu pel qual ha recordat la llei sobre cotitularitat d'explotacions agràries aprovada pel Congrés.   L'alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà, que ha aprofitat la inauguració per reclamar un millor finançament pels municipis, ha assegurat que tot i la crisi, la fira 'està consolidada' ja que 'és un referent entre el sector agrari'. El director del certamen, Pere Gatnau, ha comentat que dels tres àmbits firals amb què compta Sant Josep, el que s'ha vist més afectat per la crisi ha estat el multisectorial, és a dir el que s'ubica als pavellons firals, i que disminuït en 10 el nombre d'expositors. Els altres dos sectors, el de la maquinària agrícola i el de l'automòbil, s'han mantingut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.