Punt divers

Professionals de la sanitat de la baixa i l'alta Cerdanya reclamen un conveni comú a l'Hospital Transfronterer

Els professionals de la sanitat de l'alta i la baixa Cerdanya reclamen un conveni laboral comú amb la mirada posada en el futur funcionament de l'Hospital Transfronterer. La petició s'ha fet aquest dimecres en el marc d'una jornada de treball organitzada pel sindicat Comissions Obreres (CCOO) a la localitat d'Alp. Els treballadors consideren imprescindible un conveni comú que unifiqui criteris i condicions laborals dels professionals catalans i francesos que treballin en el centre. A més, en aquest línia, reclamen formació per garantir la qualitat assistencial als usuaris francesos i catalans.

El sindicat Comissions Obreres ha organitzat aquest dimecres en el pavelló d'esports d'Alp, a la Cerdanya, una jornada de treball relacionada amb l'Hospital Tranfronterer i els serveis públics sanitaris. A la jornada hi ha assistit un centenar de persones, professionals de la sanitat d'ambdues bandes de la Cerdanya, així com responsables i gestors dels centres sanitaris privats de l'alta Cerdanya.En les conclusions del debat que s'ha generat al llarg de tot el dia, destaca especialment la necessitat de confegir un conveni laboral comú per als treballadors catalans i francesos que estiguin vinculats al nou centre hospitalari. El responsable del departament de Política Internacional de Comissions Obreres de Catalunya, Ricard Bellera, ha expressat aquest dimecres que s'ha de construir un model de relacions laborals des de la negociació amb els interlocutors socials i, en aquest sentit, ha reclamat a l'administració que aprofiti i tingui present el treball ja desenvolupat pel grup sanitari del Consell Sindical Interregional Pirimed, en el qual hi està representat CCOO.Els professionals de la sanitat de la Cerdanya també consideren necessari que l'administració posi a l'abast dels treballadors de la sanitat la formació que faci que quan s'hagi de posar en funcionament l'equipament sanitari, d'aquí uns tres anys i mig, la plantilla respongui a les necessitats dels usuaris francesos i catalans. L'objectiu, segons ha quedat clar en les jornades d'aquest dimecres, és aconseguir i assegurar la mateixa qualitat d'assistència sanitària per a uns i per als altres.L'Hospital Transfronterer de la Cerdanya s'ubicarà al pla de Rigolisa, en uns terrenys cedits per l'Ajuntament de Puigcerdà. El nou hospital tindrà més de 14.000 metres quadrats construïts -l'actual té un espai edificat de 5.500 metres quadrats- i una capacitat de 50 llits, ampliable a 72 quan sigui necessari, el doble que la capacitat de l'hospital d'ara. Actualment, el centre hospitalari de la capital de la comarca atén d'uns 15.000 a 17.000 pacients a l'any, i amb el nou hospital la capacitat d'atenció podrà ser de 30.000 pacients anuals. En altres dependències és on l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya dóna un salt qualitatiu i assistencial més important. Passarà de dos a sis quiròfans; de cinc a 17 boxs a l'àrea d'urgències i doblarà la capacitat d'atenció a les sales de part. Amb un pressupost de 36 milions d'euros, el govern de la Generalitat finançarà el 60% del cost de l'obra mentre que el 40% restant serà aportat pel govern francès. Recentment, a través del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya - França (que dóna continuïtat al programa europeu Interreg) es van concedir 18 milions d'euros de subvenció per a la construcció de l'hospital.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.