Punt divers

Puig diu que l'únic responsable de l'amenaça sobre una retallada del Segarra-Garrigues és el president Montilla

PONENT

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha dit que l'únic responsable sobre el fet que actualment la futura àrea de reg del Canal Segarra-Garrigues sigui objecte d'una retallada des d'Europa per protegir aus estepàries és el president José Montilla. Felip Puig, que ha fet aquestes declaracions des de Golmés (Pla d'Urgell), ha assegurat que quan CiU manava van plantar cara a Brussel·les sobre aquesta qüestió i que no van acceptar la visió de la 'tecnocràcia europea' que volia incrementar encara més el 30% de zona protegida que té Catalunya. Puig ha assegurat que a Europa no hi ha cap altre país que tingui tanta zona protegida com Catalunya.

En aquest sentit, Felip Puig ha reclamat urgentment que algú defensi aquesta realitat, ja que considera que el president Montilla és 'hostatge del bloqueig ideològic i del fonamentalisme ecologista' d'ICV. A més a més, Puig ha qualificat la política verda que defensa ICV com un ecologisme no modern, ni sa, ni sostenible, sinó com un 'ecologisme de laboratori barceloní i cosmopolita'.

Per Puig, la manera de fer política de l'actual Govern d'Entesa, és l'única raó per la qual en aquest moments hi hagi sobre la taula l'amenaça d'una possible inhabilitació de 20.000 noves hectàrees de reg del futur canal Segarra-Garrigues. A més a més, Puig ha assenyalat que s'ha arribat a aquesta situació perquè en els darrers cinc anys no s'han tirat endavant projectes de compensació com la creació d'un parc temàtic de les aus estepàries a Mas de Melons (Garrigues).

Felip Puig ha fet aquestes declaracions després de participar en un dinar col·loqui amb un grup d'empresaris del Pla d'Urgell, que ha portat a terme en el marc d'una visita que ha fet a la comarca per copsar el pols econòmic del moment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.