Punt divers

Els treballadors de Lear de Roquetes decidiran aquest dimecres si accepten la proposta de l'empresa sobre l'ERO

La direcció de Lear de Roquetes (Baix Ebre) ha fet aquest dimarts dues propostes al comitè d'empresa, per resoldre la negociació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal presentat a la planta. L'empresa ha proposat o bé aplicar un 85% de salari garantit per a tota la plantilla, amb un límit de compensació màxima per treballador de 10 euros diaris, o bé aplicar un 85% del salari per als treballadors tècnics i un 50% per a la resta. Els membres dels sindicats CCOO i USOC, majoria en el comitè, han acceptat aquest doble percentatge, mentre que UGT s'hi ha mostrat en contra per creure que 'discrimina' part de la plantilla. Els treballadors votaran aquest dimecres si accepten la proposta.

José Antonio Pasadas, secretari de política sindical de la secció de metalls, construcció i afins (MCA) d'UGT de Catalunya, ha explicat que, des d'un principi, l'empresa plantejava aplicar diferent percentatge de sou garantit per als treballadors, en funció de si eren personal tècnic o de producció, mentre que el comitè d'empresa volia una proposta en què el percentatge fos igual per als dos col·lectius. Després de la reunió d'aquest dilluns, ha continuat Pasadas, el comitè va aconseguir que la direcció de Lear es plantegés una proposta amb un sol percentatge i que també establís un màxim lineal de compensació màxima per als treballadors, és a dir, perquè 'l'esforç de complement fet per l'empresa en els salaris més alts no fos excessiu i llavors el complement de la part de producció fos més elevat', per 'equilibrar' la plantilla.Tot i així, Pasadas ha manifestat que el màxim de compensació per treballador que proposava la direcció 'era bastant baix i no cobria les expectatives dels treballadors de la part tècnica', encara que segons la UGT 'beneficiava més que la proposta de doble percentatge'. En aquest sentit, Pasadas ha concretat que l'empresa oferia un 80% del salari garantit per als treballadors de producció i un 45% per als de la part tècnica, mentre que el comitè d'empresa sol·licitava un 90% per a tota la plantilla.Finalment, en la reunió d'aquest dimarts, la direcció de Lear ha ofert dues possibilitats: o bé un percentatge del 85% per a tota la plantilla, amb el complement de les pagues extres i les vacances al 100%, una afectació màxima de l'expedient de 120 dies naturals i un màxim de compensació de 10 euros diaris per treballador; o bé aplicar un 85% del salari per als treballadors tècnics i un 50% per a la resta de col·lectius. CCOO i USOC han considerat que aquest doble percentatge és el millor per als treballadors i han acceptat la proposta. No obstant, la UGT no ho ha fet, ja que considera que, amb aquestes condicions, 'la major part de la plantilla resulta perjudicada i es discrimina els col·lectius', ha dit Pasadas.Es tracta de l'última proposta feta per la direcció i ara s'ha de sotmetre a la votació dels treballadors, que aquest dimecres decidiran si l'accepten o no. Si no es mostressin d'acord, ha explicat Pasadas, 's'anirà a que ho resolgui l'Administració, ja que probablement no hi haurà més possibilitats d'assolir cap altre acord'. Si la plantilla accepta les condicions, finalment l'Administració 'haurà de resoldre l'efectivitat de la suspensió dels contractes'.L'ERO presentat a la planta de Lear de Roqueres afecta un total de 518 treballadors. L'empresa es dedica a la fabricació de cablejat d'automòbil.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.