Punt divers

La Bisbal del Penedès tem ara que Salut es desentengui de l'equipament del nou consultori

Ara fa més de mig any l'equip de govern de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) es va tancar als serveis territorials de Salut per exigir l'inici d'obres del nou consultori mèdic. La mesura de pressió va tenir efecte. El projecte es va desencallar i les obres van començar aquest estiu. Ja s'estan fent els fonaments de l'equipament i s'estan complint els terminis. L'alcalde Josep M. Puigibet (ERC) tem ara, però, que no es compleixi un altre compromís sobre el projecte: equipar l'interior. Segons l'alcalde, algunes 'veus' de la Generalitat l'han avisat que estigui alerta si, passats dos mesos de l'inici d'obra, encara no s'ha parlat de l'interior. 'De moment, ens mourem pacíficament', avisa l'alcalde.

L'equipament interior està pressupostat en 160.000 euros, sobre un cost total que gairebé arriba al milió d'euros. A part d'estar prevista la partida i que la consellera Geli es va comprometre públicament a completar el projecte en nou mesos, l'alcalde no les té totes i ja adverteix que demanarà una reunió oficial als serveis territorials de Salut a Tarragona. Segons l'alcalde, prefereix la premissa del 'per si de cas' que no pas la lamentació que diu 'jo em pensava que...'. Puigibet desconfia, sobretot després de tota la lluita que va protagonitzar per aconseguir que el projecte s'executés. La tancada del 16 de gener passat a Salut 'era l'únic mitjà que ens quedava i no dubtaria ni un moment en tornar-ho a fer perquè sinó ara no tindríem el consultori', assegura l'alcalde. És més, Puigibet considera que, malgrat hagin començat les obres, no ha d'agrair res a ningú i continua, tal com ho va fer en el seu moment, acusant els socialistes de 'demagogs'. De fet, l'alcalde diu que Salut ja els pretenia 'enganyar' de nou, posposant l'inici d'obres al setembre. Segons Puigibet, aquest retard hauria estat un error, i no sols pel conseqüent retard. L'Ajuntament ja havia enderrocat l'immoble on s'aixecarà el nou consultori, deixant descalçada una casa annexa que està habitada, amb el perill que l'afectessin les pluges de la tardor. Finalment, les obres van començar aquest juny i ja es poden apreciar els murs de contenció.Està previst que el consultori es posi en marxa l'estiu vinent. Es tracta d'un edifici de dos nivells, entre planta baixa i semisoterrani, amb una superfície construïda de 230 metres quadrats útils. Onze empreses es van presentar al concurs, i l'obra es va adjudicar a Construccions Munné. El nou consultori es troba a escassos metres de l'actual, que ha quedat petit en un municipi amb 3.500 empadronats, però a l'estiu la població es dispara als 15.000 veïns, segons remarca l'alcalde.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.