Punt divers

CiU porta al Congrés les reivindicacions dels veïns sobre la variant de Gerri de la Sal

Representants de Convergència i Unió al Parlament, al Congrés i al Senat visitaran el proper dia 12 de març el nucli de Gerri de la Sal per reunir-se amb els veïns i seguir coordinant accions per a pressionar el Ministeri de Foment perquè no executi la proposta de variant que ha plantejat. CiU ha presentat al Parlament diverses Propostes per tal de millorar el projecte de la variant de Gerri de la Sal aprovat pel Ministeri de Foment. Alguna de les Propostes planteja requerir al Cos de Bombers i del Servei d'Emergències Mèdiques la redacció d'informes que analitzin els canvis que els representarà a en servei de la nova variant tal com ha estat projectada.

Amb les seves propostes, Agustí López, diputat de Ciu i alcalde de Sort, ha traslladat a la Cambra catalana les reivindicacions de l'Ajuntament de Baix Pallars, de l'Associació de veïns de Baix Pallars, Lo Pedrís, i de particulars, que han expressat el seu rebuig al traçat proposat pel Ministeri de Foment. Tal com ha recordat López, 's'han recollit centenars de signatures contràries a la destrucció i l'eliminació del poble del Compte i a favor de mantenir l'accés a Gerri pels accessos del nord; han presentat un recurs contra l'aprovació de la solució tècnica aprovada pel Ministeri de Foment i han acudit al Síndic de Greuges perquè el Ministeri no ha acceptat cap de les ben fonamentades al·legacions presentades juntament amb el projecte alternatiu'.Però els nacionalistes han volgut portar el tema també al Congrés, on el diputat de CiU Pere Macias ha presentat una Proposició no de llei instant el Govern a 'consensuar amb l'Ajuntament del Baix Pallars el traçat de la variant de Gerri de la Sal mitjançant la consideració de les al·legacions presentades, com també les presentades per l'Associació de Veïns Lo Pedrís a títol individual, que evitin la destrucció i eliminació del poble de Compte i es mantingui l'accés a Gerri de la Sal i als pobles del Pla de Corts i de la Vall d'Anes (que pertanyen al municipi de Baix Pallars) per l'accés nord de Gerri'.Tal com ha recordat Agustí López, 'no és el primer cop que CiU portem el tema al Congrés', ja que, 'l'any 2008 ja varem reclamar des del Parlament l'execució de la variant incloent-hi les aportacions de l'Ajuntament de Baix Pallars, emparant-nos en que l'inici de les obres era possible perquè els pressupostos de l'Estat hi destinaven 3 milions d'euros, gràcies a una esmena del Grup de CiU al Congrés'.En la mateixa línia, López ha anunciat que 'el proper 12 de març, Albert Batalla, diputat de CiU al Parlament i alcalde de la Seu d'Urgell; Pere Macias, diputat al Congrés; Ramon Alturo, senador, i jo mateix, visitarem Gerri de la Sal per reunir-nos amb membres de l'Ajuntament de Pallars i veïns i seguir coordinant accions per a pressionar el Ministeri de Foment a atendre les seves justes reivindicacions'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.