Punt divers

El Pallars Jussà tindrà una plantació de 10 hectàrees de cultiu energètic de pollancres

L'empresa Comsa Emte ha presentat un projecte per construir una planta de biomassa a Tremp. L'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, ha explicat durant el transcurs d'una sessió plenària, que la planta estaria situada a les afores de la capital del Pallars Jussà, al costat del futur polígon que promou l'Incasòl a Vilamitjana, i tindria una capacitat productiva d'entre dos i cinc megavats. Paral·lelament és farà una plantació experimental energètica. Es tracta de 10 hectàrees de pollancres per destinar a la planta de biomassa, amb possibilitats d'augmentar la plantació. Víctor Orrit ha dit que l'energia que es produirà en aquesta planta anirà destinada a la xarxa elèctrica.

Víctor Orrit ha dit que s'està treballant en diferents fronts i que per l'aprofitament vegetal dels boscos ja s'ha arribat a un preacord amb 14 municipis de la zona per poder extreure massa forestal dels comunals. Amb l'empresa Endesa s'està parlant per vendre l'energia que es farà i amb l'Incasol per la ubicació de la planta prop del polígon industrial de Vilamitjana. Orrit ha explicat que algunes de les empreses d'aquest polígon podrien aprofitar la calor residual de la planta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.